Najave     | 08.10.2018. 13:18 |

Sportom protiv maloljetničke delikvencije

FENA Saopćenje

MOSTAR, 8. listopada (FENA) - U sklopu Programa socijalizacija s pravom i prevencija maloljetničke delikvencije u Bosni i Hercegovini, u srijedu, 10. listopada, u sportskoj dvorani "Midhat Hujdur Hujka" u Mostaru održat će se sportsko edukacijsko druženje učenika Hercegovačko-neretvanske i Zeničko-dobojske županije.

Cilj druženja učenika srednjih škola dviju županija je upoznavanje i druženje kroz sportske aktivnosti te razmjena stečenih iskustava i vještina naučenih tijekom implementacije Programa socijalizacija s pravom.

Inače, PH International, američka nevladina organizacija, dobila je grant sredstva od Vlade SAD-a (Odjel za međunarodne narkotike i provođenje zakona - Bureau of International Narcotics and Law Enforcement Affairs -INL) za podršku Programu socijalizacije s pravom i prevenciji maloljetničke delinkvencije u Bosni i Hercegovini.

Ovaj grant omogućit će realizaciju dvogodišnjeg pilot programa u Federaciji BiH. Pilot program je osmišljen kako bi pomogao akterima u Federaciji BiH u jačanju vladavine prava i smanjenju maloljetničke delinkvencije u BiH.

Projekt se implementira od 2017. do 2018. godine u dvije županije uz punu suradnju relevantnih vladinih dužnosnika, škola i policije, priopćeno je iz PH Internationala.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Oslobođeno gotovo 300 otetih učenika u Nigeriji

BiH - Broj učenika u osnovnim školama u 2023/2024. manji za 1,5 posto u odnosu na prethodnu godinu

Vlada ŽZH isplatila ukupan iznos za sufinanciranje prijevoza učenika

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta