Bosna i Hercegovina     | 08.10.2018. 12:22 |

U BiH još jedna komercijalna televizija sa nacionalnom frekvencijom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. oktobra (FENA) -  Bosna i Hercegovina od sutra će imati novu komercijalnu televiziju sa nacionalnom frekvencijom koja starta od 14.00 sati pod imenom Nova BH.

Nova BH je članica portfolija grupacije United Media, vodeće medijske platforme u jugoistočnoj Evropi, saopćeno je iz te televizije.

Programski i produkcijski tim Nova BH strateški je odredio pravac najmlađe komercijalne televizije u BiH sa nacionalnom pokrivenošću i želi odgovoriti izazovima koje donosi nova era televizijske industrije.

Uz bogatu programsku šemu za predstojeću sezonu, sa vrhunskim sportskim, zabavnim, dramskim, serijskim i filmskim programom, iz Nove BH najavljuju da će u naredne četiri godine prenositi sve važne nogometne sportske događaje za BiH, a prije svega utakmice reprezentacije BiH u Ligi nacija, kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020., koje će se igrati u 12 evropskih gradova i koje će biti ekskluzivno emitovano na Nova BH.

Novi tv kanal prenosit će i kvalifikacije "Zmajeva" za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru, a srijedom i najelitnije takmičenje Liga prvaka, ciklus 2018.-2021.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Predstavljene Smjernice i Priručnik za izvještavanje o izborima (VIDEO)

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Snažna podrška za BiH i daljnje proširenje uoči samita EU-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo