Bosna i Hercegovina     | 08.10.2018. 11:51 |

Zaplijenjeno 900 kiliograma droge, uhapšeno pet Crnogoraca

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. oktobra (FENA) - Postupajući pod nadzorom tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici SIPA, u suradnji s MUP-om RS PU Istočno Sarajevo, izvršili su presretanje i zaplijenu oko 900 kilograma opojne droge marihuana-skunk, u kamionu crnogorskih registarskih oznaka.

Akcija je realizirana u ranim jutarnjim satima, kada su na lokalitetu Krupac u Istočnom Sarajevu, zaustavljena dva kamiona s prikolicama i putničko motorno vozilo.

Pretresom zaustavljenih vozila, u jednom kamionu pronađena je velika količina opojne droge marihuana-"skunk", upakovana u više različitih paketa. Prema preliminarnim procjenama, radi se o količini od oko 900 kg opojne droge, što je najveća zaplijena narkotika ikad realizirana na području BiH.

Opojna droga bila je namijenjena ilegalnom narko-tržištu BiH, a zaplijenjena opojna droga na ilegalnom tržištu u BiH dostiže cijenu od više od  dva miliona KM, dok je njena cijena na ilegalnom tržištu u zemljama EU, višestruko veća.

Tokom akcije slobode je lišeno pet osumnjičenih osoba, državljana Crne Gore, koji će biti predati postupajućem tužitelju, koji će nakon ispitivanja osumnjičenih odlučiti o daljim aktivnostima u predmetu.

Osumnjičene osobe su pod istragom zbog kaznenih djela organiziranog kriminala.

Tokom akcije ostvarena je izuzetna koordinacija i suradnja između Tužiteljstva BiH i policijskih agencija koje su sudjelovale u akciji, saopćeno je iz tog tužiteljstva.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

FUP - Osoba iz Sarajeva privedena zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga

Uhićen muškarac koji je kod bolnice u Mostaru pacijentima na odvikavanju prodavao narkotike

MUP BPK: Zaplijenjena najveća količina amfetamina, uhapšene dvije osobe

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo