Bosna i Hercegovina     | 07.10.2018. 10:32 |

U Goraždu tri biračka mjesta otvorena sa zakašnjenjem

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 7. oktobra (FENA) - Tri biračka mjesta u gradskom dijelu Goražda jutros su otvorena sa zakašnjenjem - potvrdio je Feni predsjednik Gradske izborne komisije (GIK) Džemail Popović.

Prema njegovim riječima, riječ je o kašnjenju u trajanju od 15 minuta, za koliko će večeras biti produžen rad tih biračkih mjesta.

- Ostala biračka mjesta otvorena su na vrijeme u 7.00 sati. Inače, birači Grada Goražda glasaju na ukupno 35 biračkih mjesta, od kojih su 32 redovna, jedno za glasanje u odsustvu, a već su na terenu i dva mobilna tima - rekao je Popović.

Naglašava da su jutros zabilježene gužve na biračkim mjestima, ali da se izborni proces uglavnom realizira bez problema.  

- Na dva biračka mjesta, u naseljima Vranići i Brzača u ruralnom dijelu pojavila se sumnja u tzv. "bugarski voz", međutim i policija koja je napravila zapisnik, ali i posmatrači potvrdili su da nije riječ o tome - precizirao je Popović.

Pravo glasa na Općim izborima u Goraždu ima oko 21.000 birača. Za glasanje putem pošte prijavljeno je 339 birača, posredstvom mobilnog tima glasat će 95, dok je za glasanje u odsustvu prijavljeno 177 birača.   

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Srbija: Brnabić prihvatila zahtjev da se izbori održe 2. lipnja

Plenković: Vrlo skoro će se doznati s kim će HDZ formirati većinu

Benčić (Možemo!): Za sada nije bilo razgovora s drugim strankama

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana