Bosna i Hercegovina     | 08.10.2018. 11:55 |

Posmatrači ODIHR-a u BiH predstavit će preliminarni postizborni izvještaj

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. oktobra (FENA) - Međunarodna izborna posmatračka misija nadležna za posmatranje Općih izbora u Bosni i Hercegovini, predstavit će preliminarni postizborni izvještaj na pres-konferenciji danas u Sarajevu. 

Međunarodna posmatračka misija sastoji se od OSCE-ovog Ureda za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), Parlamentarne skupštine OSCE-a (OSCE PA), Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope (PACE), Evropskog parlamenta (EP) i NATO-ove Parlamentarne skupštine (NATO PA). 

Izvještaj će predstaviti specijalni koordinator i vođa kratkoročne posmatračke misije OSCE-a Mavroudis Voridis, šef delegacije PACE-a Dame Cheryl Gillan, šef delegacije OSCE PA Pia Kauma, šef delegacije EP Frank Engel, šef delegacije NATO PA Rasa Juknevičienė i šef ODIHR-ove dugoročne Izborne posmatračke misije Peter Tejler.

Međunarodna izborna posmatračka misija se sastoji od oko 320 posmatrača iz 43 zemlje, uključujući oko 250 posmatrača koje je ODIHR angažirao na dugoročnoj i kratkoročnoj osnovi, 30 parlamentaraca i članova osoblja OSCE PA, 18 iz PACE-a, devet iz EP-a, kao i osam iz NATO PA, saopćeno je iz OSCE-a.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Grmoja: Most i DP bez Možemo i SDSS-a imaju dovoljno ruku za novu hrvatsku vladu

Izbori za EP u Hrvatskoj: Još nema ni jedne kandidacijske liste

Najveći svjetski izbori počeli u Indiji

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'