Sport     | 06.10.2018. 10:06 |

Branković na forumu 'Olimpizam u akciji' u Buenos Airesu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. oktobra (FENA) - Prvi dan svjetskog foruma "Olimpizam u akciji" okupio je više od 2.000 učesnika iz cijelog svijeta u Izložbenom i kongresnom centru u Buenos Airesu.

Prvog dana foruma Edin Branković, reprezentativac BiH u brzom klizanju i osnivač Akademije izvrsnosti Bosne i Hercegovine susreo se s osmim generalnim sekretarom UN-a, sada predsjednikom MOK komisije za etiku, Ban Ki Moonom prilikom njegove posjete Young Change-Maker (YCM) odjelu, a zatim je prisustvovao panelu “Prevencija zlostavljanja i uznemiravanja” koju je vodio princ Feisal Al Hussein s gostima predavačima Mariom Bobenrieth (izvršni direktor Women Win, Holandija), Colinom Harrisom (bivši fudbaler i akademik University of Brighton, Velika Britanija), Dianom Huffman (viši savjetnik OK Norveške i POK i svjetske konfederacije sportova), Karen Leach (advokat za zaštitu djece, Irska) i Morinari Watanabe (predsjednik, IGF, Japan).

U poslijepodnevnim satima Branković je održao prezentaciju projekta “Akademija izvrsnosti Bosne i Hercegovine” koju je MOK svrstao među najbolje projekte za mlade u 2016. i 2018. godini. Tokom boravka u odjelu određenom za YCM Edin je razgovarao sa mlađim novoizabranim YCM kolegama za YOG Buenos Aires 2018, a zatim, zajedno s kolegama, razgovarao s predstavnicima međunarodnih organizacija. Razgovarali su o načinima i mogućnostima razvoja projekata za mlade kroz različite međunarodne organizacije. Također, odjel YCM je posjetio i predsjednik MOK-a Thomas Bach koji je doprinio mnogo u podršci i razvoju YCM projekata.

Na kraju prvog dana Branković je prisustvovao svečanoj ceremoniji dodijele nagrada "Žene u sportu", "Grantovi za sport i aktivne društvene zajednice", "Nagrade MOK za životna trenerska djela", "Certifikati za svjetski aktivne gradove", saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova BiH, uz čiju podršku Branković predstavlja Bosnu i Hercegovinu širom svijeta.

 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Predstavljeni mladi sportisti koji će predstavljati BiH na YOG-u

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo