Bosna i Hercegovina     | 05.10.2018. 22:13 |

SDP BiH predizbornu kampanju zaključio skupom u Bihaću

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 5. Oktobra (FENA) - Bosna i Hercegovina je zemlja za sve nas. Ona nam je zakletva i zato želimo promjene, odnosno istinsku pobjedu naroda - poruka je s večerašnjeg završnog predizbornog skupa Socijaldemokratske partije (SDP) BiH koji je održan u Bihaću.

Na ovom predizbornom skupu predstavljeni su kandidati za kantonalni, entitetski i državni nivo vlasti.

- Svjesni smo svojih grešaka u prošlosti i zato smo mnogo radili da to ispravimo. Sada smo spremni da se uhvatimo posla u cijeloj državi, a posebno u Unsko-sanskom kantonu. Dugo smo bili zapostavljeni i vrijeme je da to promijenimo. To naravno mogu samo sposobni i obrazovani ljudi, kakve mi sigurno imamo - rekao je nosilac liste SDP-a za Parlament Federacije BiH Albin Muslić.

Kandidat za člana Predsjedništva BiH Denis Bećirović istakako je kako nije slučajno posljednji predizborni skup održan upravo u Bihaću.

- Ovaj herojski grad je mnogo dao za Bosnu i Hercegovinu i mi to neizmjerno poštujemo. Mi prije svega cijenimo našu državu i ljude u njoj i zbog toga sam siguran da možemo donijeti promjene i prosperitet. Zato vas i pozivam da masovno u nedjelju iziđete na izbore i glasate za te neophodne promjene. Mi smo snaga naroda i s razlogom ne sumnjamo u pobjedu - dodao je Bećirović.

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić je još jednom apostrofirao Plan 10, kao rješenje najtežih problema u Bosni i Hercegovini.

- Nije Plan 10 magični štapić, ali je najefikasniji politički program i garancija boljeg života svih nas. Želimo svim državljanima BiH obezbijediti lakši život, tako što ćemo povećati minimalnu platu, osigurati obavezno zdravstveno osiguranje, posebno obratiti pažnju na one koji su branili državu, ali i penzionere. Moramo realizirati brojne infrastrukturne projekte ili jednostavno rečeno usmjeriti pogled ka Evropskoj uniji - ustvrdio je Nikšić.

Na kraju je poručeno kako će se u godini kada se slavi 75 godina ZAVNOBiH-a, prepoznati pravi antifašisti i oni koji Bosnu i Hergovinu i sve njene stanovnike mogu povesti u bolje sutra, već od 8. oktobra.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Magazinović i Dizdar: Hitno obezbijediti poštene izbore

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

SDP BiH - Svijetle antifašističke trenutke BiH niko ne može zametnuti, pa ni Mario Kordić

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!