Bosna i Hercegovina     | 05.10.2018. 20:46 |

Obilježen početka radova na vodovodnim objektima u Vojnićima kod Ljubuškog

FENA Denis Leko

LJUBUŠKI, 5. listopada (FENA) - Početak građevinskih radova na izgradnji vodovodnih objekata na vodovodu Ljubuški, podsustav Vojnići-Vodice-Dole-Greda-Mijaca, obilježen je na svečanosti u petak poslijepodne.

Riječ je o nastavku realizacije projekta razvoja javnih vodoopskrbnih sustava presječenih državnom granicom kojeg su potpisali Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Hrvatske, a od kojeg će koristi imati stanovnici s obje strane granice BiH i Hrvatske.

Ministar zaštite, okoliša i energetike Republike Hrvatske Tomislav Ćorić istaknuo je kako će se u narednih godinu dana omogućiti izgradnja infrastrukture kako bi se dovela voda, što će mještanima olakšati život.

- To je zapravo ono za čime smo išli u realizaciji ovog projekta i nadam se da će njegova realizacija doprinijeti povećanju kvalitete života stanovnika, kako na području Hercegovine, tako i na području vrgoračkog kraja. Zagreb i Ministarstvo zaštite, okoliša i energetike uvijek su tu za bilo kakav ovakav projekt i za bilo kakvu sličnu pomoć - istaknuo je Ćorić u izjavi za novinare.

Potpredsjednik Vlade Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) Toni Kraljević kazao je kako je izgradnja vodovoda "nedosanjani san mnogih stanovnika Dola i Grede".

- Možete biti ponosni i sretni što ćete vi dosanjati san svojih predaka i što ste svjedoci toga. Voda u ovim krajevima će barem prevenirati daljnju depopulaciju ovih krajeva - kazao je Kraljević.

Dodao je kako će Ljubuški postati prva općina ZHŽ-a koja će vodoopskrbnim sustavom imati pokrivena sva svoja naseljena mjesta.

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković istaknuo je kako granica između BiH i Hrvatske ne treba predstavljati problem u sličnim projektima te kako je potrebno omogućiti razvoj infrastrukture s obje strane granice.

- Uz veliku pomoć Ministarstva zaštite, okoliša i energetike Republike Hrvatske, Hrvatske vode ulažu u takozvane presječene sustave. Ovim projektom vodu će dobiti građani s ove strane granice, a isto tako i građani u Republici Hrvatskoj - kazao je Đuroković.

Podsjetio je kako se projektom presječenih vodovoda planira daljnji razvoj vodoopskrbnih sustava na području Ravnog, Neuma, Čapljine i Metkovića.

- Interes je velik i s jedne i s druge strane granice, a zapravo ljudima s obje strane granice na taj način ćemo omogućiti veću kvalitetu života - istaknuo je Đuroković.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Ljubuškim maturantima po 300 maraka potpore

Grad Ljubuški: Za subvencioniranje privatnih vrtića 80.000 maraka

Panel o jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom