Bosna i Hercegovina     | 05.10.2018. 15:05 |

Milion KM za podršku naučno-istraživačkoj djelatnosti u 2018. godini

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. Oktobra (FENA) – Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović potpisao je danas ugovore za sufinansiranje naučno-istraživačkih projekata od posebnog interesa za Kanton Sarajevo u 2018. godini.

Ugovori su potpisani sa rukovodiocima fakulteta i instituta Univerziteta u Sarajevu, predstavnicima Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH i udruženja/fondacija kao dobitnicima sredstava.

Sredstva su namijenjena za realizaciju 76 naučno-istraživačkih projekata, izdavanje 20 naučnih časopisa, organizaciju 43 naučna skupa, objavu 15 naučnih radova te troškove izrade doktorske disertacije za 60 kandidata.

Potpisivanju ugovora je prisustvovao rektor UNSA Rifat Škrijelj koji je izrazio zadovoljstvo naporima i opredjeljenju vlasti za ulaganje u naučno-istraživačku djelatnost i visoko obrazovanje što doprinosi razvoju, unapređenju i društvenom pozicioniranju UNSA.

Ministar Kazazović je naveo da su u Budžetu KS za ovu godinu osigurana sredstva za podršku naučno-istraživačkoj djelatnosti u iznosu od milion KM, saopćeno je iz Press službe KS.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Dogovor o poboljšanju odgojno-obrazovanog rada u osnovnim i srednjim školama ZDK

Uk i Pavić Pečenković obišli mališane KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana