Bosna i Hercegovina     | 05.10.2018. 14:56 |

Srednjoškolci Internacionalne škole i 'Parka' obnavljaju mobilijar u zoo vrtu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. oktobra (FENA) - Preduzeće "Park", Rekreativno-zabavni centar "Pionirska dolina" i zoo vrt te Internacionalna škola QSI iz Vogošće danas su ozvaničili realizaciju nekoliko kreativnih i značajnih projekata koji će za rezultat imati ljepši, uređeniji i sadržajniji rekreativno-zabavni centar sa zoološkim vrtom.

Sastankom, šetnjom kroz "Pionirsku dolinu" i zoo vrt i simboličnim predstavljanjem prvih zajedničkih rezultata otpočela je značajna saradnja obrazovne ustanove i zoo vrta koji imaju sličan cilj, a to je dobrobit djece i mladih.

Predstavnici Internacionalne škole i RZC "Pionirska dolina" simbolično postavljanjem prvih, rukama srednjoškolaca obnovljenih korpi za smeće započeli su danas obnovu parkovskog mobilijara u ovom rekreativno-zabavnom centru.

Srednjoškolci Internacionalne škole ručno će, uz podršku uposlenika "Parka", svojih profesora i finansijsku pomoć škole obnoviti više od 50 parkovskih korpi za smeće, kreativnim i zanimljivijim učiniti i obnoviti drugi parkovski mobilijar u "Pionirskoj dolini", te postojeće informativne table na svakoj nastambi u zoo vrtu zamijeniti novim, dvojezičnim.

Prema riječima direktora "Park-a" Alena Ramića i rukovodioca RZC "Pionirska dolina" i zoo vrt Vedada Škapura ovaj zajednički projekat zato što se realizira uz učešće djece i mladih ima još veću vrijednost, te nosi i još značajniju poruku i simboliku.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U Pionirskoj dolini prinove, 13. aprila proljetna zabava 'Zdravo proljeće!'

Počelo ukrašavanje ulica Sarajeva povodom Dana državnosti BiH

Preduzeće 'Park' uređuje 37 školskih i vrtićkih dvorišta

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta