Kultura     | 05.10.2018. 14:15 |

Duga noć muzeja u Beču

FENA Saopćenje

BEČ/SARAJEVO, 5. oktobra (FENA) - Austrijska Duga noć muzeja ove godine počinje sutra od 18.00 do jedan sat iza ponoći, a svoje sudjelovanje je prijavilo preko 700 muzeja, galerija i kulturnih institucija, od kojih 137 iz Beča.

Od premijere tog projekta koji je nastao na inicijativu Austrijske radiotelevizije ORF Duga noć muzeja postala je najvećom kulturnom manifestacijom u Austriji.

Jedan od najvećih partnera tog projekta od samog njegovog začetka je i bečki muzejski kompleks "MuseumsQuartier" (Muzejska četvrt) koji će i ove godine posjetiocima ponuditi najrazličitije umjetničke i kulturne poslastice.

Osim toga akciji će se pridružiti i ostali muzeji kojima upravlja Grad Beč, kao primjerice Stadthalle, Kuća muzike, Jevrejski muzej, Kunst Haus, Mozarthaus, Vatrogasni muzej te jedinstveni Muzej otpada.

Od ukupno 135 različitih izložbi veliki broj njih je posvećen i djeci, saopćeno je iz EurocommPR. 

Dolazak na mjesta događaja je osim sredstvima javnog prijevoza moguć i citybikom.  Oko 120 stanica citybika postavljeno je oko lokacija događaja.

Cijena ulaznice za sve muzeje koja se može kupiti u info centru na Trgu Marije Terezije iznosi 15 eura. Za penzionere, studente i učenike ulaz košta 12 eura, a za djecu do 12 godina ulaz je besplatan. Ulaznica ujedno vrijedi i kao karta za javni prijevoz.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

U Beču izgradnja najvećeg austrijskog obrazovnog kampusa

Beč uvodi pametne trafostanice za energetsku efikasnost

Beč - Virtualni asistent za lakšu integraciju migranata

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo