Stranačke aktivnosti     | 05.10.2018. 12:50 |

Saopćenje za javnost SDPBiH

FENA Saopćenje

Na konferenciji za medije Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić upozorio je na kompromitaciju izbornog procesa, koji prijeti da u pojedinim gradovima uopšte ne budu održani izbori. 

„Izborni proces u BiH je kompromitovan i moguće je da u pojedinim gradovima ne bude izbora. Pozivamo druge da nam se pridruže, jer ćemo podnijeti prijave lokalnim i centralnoj izbornoj komisiji. Iako su po pravilniku već morali biti imenovani članovi izborne komisije, u Čapljini, Mostaru i Travniku se to nije desilo. 

Također, napravljen je pritisak i mobing nad glasačima, pa im se prijeti da moraju uslikati glasački listić, inače će ostati bez posla. Pozivamo glasače, ako su izloženi tom pritisku, koji je nezakonit, da se jave. SDP je spreman da ih zaštiti“, rekao je Nikšić. 

Nikšić je pozvao građane da se uključe u izborni proces glasanjem, kao adekvatnim odgovorom i činom građanske savjesti, te presude nacionalističkim strankama na vlasti u želji da suspendiraju demokratiju i izbornim prevarama ojade građane BiH. 

Također, Nikšić se osvrnuo na kampanju, naglašavajući da SDP vodi afirmativnu kampanju, kao i Denis Bećirović, te da SDP je na pragu jednog velikog rezultata. 

„U proteklih 30 dana obišao sam cijelu BiH. Skupa sa svojim saradnicima družio sam se i razgovarao sa hiljadama ljudi. Svi oni imaju iste probleme. Njima nedostaje posla, pravde, šanse i vizije za bolji život. Njima ne nedostaje nacionalizma, podjela, straha i ratova. Mi iz SDP-a smo im ponudili upravo naše ljude i naš program da se zajedno borimo za više posla, bolje plate, veće penzije, ljepše i sigurnije gradove, bolje škole, vrtiće i bolnice. Vlast predvođena SDA SNSD i HDZ skupa sa svojim partnerima, našim građanima nije ponudila ništa osim nacionalizma, straha i podjela. Zato sam siguran kako će ljudi izabrati bolji život umjesto straha i podjela. Zato sam siguran kako je upravo SDP najbolji izbor“, izjavio je Nikšić. 

Predsjednik SDP BiH je pozvao sve građane BiH da u što većem broju izađu i glasaju u nedjelju 7. oktobra. 

„Neka ne dozvole da neko drugi odlučuje u njihovo ime. Posebno pozivam one koji još razmišljaju da li će izaći na izbore da to ipak učine. Ostanak kući na dan izbora zapravo je glas za one zbog kojih i ne žele da izađu na izbore. Neizlazak na izbore nagrada je za one za koje znaju da ih treba kazniti“, kazao je Nikšić. 

On je dodao kako SDP na ove izbore izlazi sa stotinama mladih kandidata koji su prvi put u politici.

„To je budućnost ove zemlje. Ti mladi su imali dvije mogućnosti. Mogli su birati da odu iz BiH,  što je nažalost uradio veliki broj njihovih vršnjaka, ili da ostanu i da se bore za bolju BiH i za bolji život svih nas. Siguran sam da će naši građani znati prepoznati i nagraditi ovu njihovu hrabru odluku“, kazao je Nikšić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

SDP-Pozivamo sve političke činitelje da prihvate odluku visokog predstavnika kao pozitivan iskorak

Saopćenje za javnost SDPBiH

Saopćenje za javnost SDPBiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana