Bosna i Hercegovina     | 05.10.2018. 10:40 |

Info sesija - mali grantovi u okviru USAID-ovog projekta PRO-Budućnost

FENA Saopćenje

MOSTAR, 5. listopada (FENA) -  Info sesija o tome koji je cilj, kome su namijenjeni i pod kojim se kriterijima dodjeljuju mali grantovi u okviru projekta PRO-Budućnost, bit će upriličena 8. listopada, s počekom u 11 sati u Gradskoj vijećnici u Mostaru.

Mladi, neformalne skupine, udruženja žrtava rata, nevladine organizacije usmjerene k promoviranju međureligijskog dijaloga i općine/gradovi u kojima se provodi projekt PRO-Budućnost od 21. rujna mogu predložiti svoje ideje i projekte izgradnje mira i jačanja povjerenja.   

Projekt PRO-Budućnost u kontinuitetu osigurava bespovratna sredstva za spomenute skupine kako bi doprinijele procesu pomirenja i izgradnje povjerenja u BiH, zagovarale za mir i kolektivnu viziju za stabilnu budućnost i povezivale lokalne zajednice. Ove se godine od aplikanata očekuje da svoje ideje i prijedloge kreiraju u skladu s Platformom za mir koja je rezultat intenzivnog i dugotrajnog rada projekta PRO-Budućnost u više od 70 lokalnih zajednica u BiH.

Platformu za mir zajednički su stvarali gradonačelnici, načelnici, vjerski službenici, žrtve rata, predstavnici nevladinog sektora (NVO), mladi, radnici u obrazovanju, kulturi i sportu, te ostali predstavnici relevantnih društvenih sfera.

Platforma za mir šalje jasnu i snažnu poruku da narodi i građani u BiH žele dugoročan i stabilan mir, kako bi mogli izgraditi bolje društvo te da se rat, ratna stradanja i sukobi nikome i nikada više na ovim prostorima neće dogoditi, što je na terenu već vidljivo kroz brojne aktivnosti, priopćili su organizatori.

Javni poziv za dodjelu malih grantova objavljen je na Međunarodni dan mira 21. rujna na web stranici www.probuducnost.ba, na Facebook stranici PRO-Buducnost i web stranicama projektnih partnera.

USAID-ov projekt PRO-Budućnost provodi Catholic Relief Services (CRS) u suradnji s Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Međureligijskim vijećem BiH (MRV), Forumom građana Tuzla (FGT), Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA) i Nansen dijalog centrom Mostar (NDC).

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ministarstvo civilnih poslova će sudjelovati u projektu 'Zdrave zajednice u BiH'

Postavka 'Stazom sjećanja' 5. aprila od Trga Djece Sarajeva do Baščaršije

Predstavljanje rezultata projekta 'Invertarizacija ihtiofaune u rijeci Buni'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo