Stranačke aktivnosti     | 04.10.2018. 19:16 |

Saopćenje za javnost SDA

FENA Saopćenje

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović je poručio kako u Bosni i Hercegovini postoji mnogo stranaka, ali da samo jedna stranka radi te da samo jedna stranka brani Bosnu i Hercegovinu, a to je SDA.

- Važno je da ova stranka ima dominantnu ulogu, jaču nego što je ima sada. To je od krucijalne važnosti. Napravili su 127 stranaka u BiH. Da budem precizniji, 126 strankica i jedna jedina liderska – SDA, koja će uvijek raditi ono što je dobro za ovu zemlju i za ovaj narod – kazao je Izetbegović na skupu SDA u Bugojnu.

SDA će, dodao je, podnijeti sve rizike, sve reforme i sve neophodne stvari za dobrobit ove zemlje.

- Konačno smo pred bumom izgradnje infrastrukture u BiH. To je SDA iznijela. Svi ostali potpišu Reformsku agendu pa se poslije izmaknu. Ova stranka radi ono što je dobro za narod i za ovu državu, bez obzira na cijenu – izjavio je Izetbegović.

Podsjetio je na izjave političke konkurencije, koja je najavila da će, kako su kazali, pojesti glasačke kutije ako izgube.

- Ne znam ja hoće li to tako biti, ali sam siguran da će ih stomak svakako zaboljeti 7. oktobra. Nema drskijih i prepotentnijih ljudi od mladih ljevičara, koji nikakve reference u životu nemaju i koji nedostatak samopouzdanja nadograđuju arogancijom. Iza svake repotencije krije se neka impotencija – poručio je Izetbegović.

Izetbegović je, govoreći o ljudima koji nanose najviše štete BiH, spomenuo predsjednika entiteta RS Milorada Dodika.

- Milorade, uživaj u svom bogatstvu sa unučadima, smiri se. Ako ne voliš ovu zemlju, imaš vilu na Dedinju, imaš tri stana u Beogradu, idi ako ti je tamo ljepše, a zemlje ćeš ponijeti koliko ti stane na cipelama – kazao je Izetbegović.

Ključna sprega za napredak ove zemlje je, kazao je, odnos Bošnjaka i Hrvata, a najveću cijenu loših odnosa su plaćali upravo Hrvati. S tim u vezi je poslao poruku predsjedniku HDZ-a BiH Draganu Čoviću.

- Nemoj, Dragane. Sa nama živiš. Hajde da zajedno povučemo ovu zemlju u pravom smjeru. Potreban nam je mir i stabilnost. Potrebne su nam reforme i ubrzana izgradnja infrastrukture. Naša djeca idu u zemlje koje su uređene i koje su izgradile svoju infrastrukturu. Svima su im puna usta djece koja napuštaju BIH i svi koče reforme. Tri godine su nam uzeli života sa akcizama – podsjetio je predsjednik SDA.

Osvrnuo se i na protivkandidate koji, kako je kazao, godinama nanose štetu Bošnjacima i BiH.

- Mi smo Fahrudinu Radončiću pomogli da napravi Avaz i tornjeve. Ja se izvinjavam svakom Bošnjaku što smo to uradili. Vrijeme je da kažemo: „Dosta, Fahro, allahimanet – poručio je Izetbegović.

Kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović je, dodao je, uvijek bio najbolji u svemu što je radio.

- On je bio prvi saradnik i najbolji saradnik rahmetli Aliji Izetbegoviću. On je jedan tihi čovjek koji liči na bošnjački narod, koji, kao ova stranka, ne zna da se pravi važan već uvijek radi. On je uvijek bio najbolji. Najbolji student, najbolji sudija, najbolji parlamentarac i na svakim izborima je dobio najveći broj glasova. I ovaj put će, ako Bog da. Treba nam jaka pobjeda SDA i jaka pobjeda Šefika Džaferovića – zaključio je Izetbegović.

Na skupu su predstavljeni kandidati SDA za sve nivoe vlasti, ispred kojih su se prisutnima obratili nosilac liste za Skupštinu SBK i aktuelni premijer SBK Tahir Lendo, nositeljica liste SDA za Parlament FBiH i aktuelna potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović te nosilac liste SDA za Parlamentarnu skupštinu BiH i aktuelni načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

SDA

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDA

SDA: Predsjedništvo BiH mora zbog antidržavnih laži smijeniti ambasadora Vujića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo