Bosna i Hercegovina     | 04.10.2018. 13:49 |

U Mostaru otvorena nova zgrada Logopedije

FENA Denis Leko

MOSTAR, 4. listopada (FENA) - Svečana ceremonija otvorenja Centra za rehabilitaciju djece s ugrađenom umjetnom pužnicom, slušnim, govornim i psihofiziološkim poremećajima upriličena je u četvrtak u Mostaru.

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović izrazio je zadovoljstvo povodom otvaranja spomenutog centra, ocijenivši kako je on formalno za čitavu Bosnu i Hercegovinu, a ne samo Hercegovačko-neretvansku županiju.

- S jednom nadogradnjom gore, mislim da ćemo imati izuzetno dobru uslugu na najvišoj razini onih standarda koji su danas primjereni. Osobito je važno da i naši roditelji nemaju probleme koje su do jučer imali, da imaju povjerenje u naš Dom Zdravlja, u naše profesionalce koji će ovdje raditi jednu izvrsnu uslugu - kazao je Čović.

Skrenuo je pozornost i na dobru suradnju s državom Kuvajt, istaknuvši kako je ovo bio samo jedan u nizu projekata na kojima su Kuvajt i BiH zajednički radili i da vjeruje kako će se ta suradnja i dalje nastaviti.

Ravnatelj Doma zdravlja Mostar Mario Kordić naglasio je kako će novoizgrađeni objekt u punom kapacitetu početi raditi za 15-ak dana.

- Centar je opremljen svom mogućom, najmodernijom didaktičkom opremom. Opremljen je modernom video tehnologijom gdje je jako važno pratiti razvoj, odnosno napredak djece, zatim slušnim pomagalima i svom mogućom opremom kroz koju možemo pratiti djecu s umjetnom pužnicom - kazao je Kordić.

Dodaje kako se godišnje obavi oko 14.000 pregleda u jednom ovakvom centru, a trenutno je 500 aktivnih kartona, odnosno djece koja tu svakodnevno dolaze.

Ukupna cijena izgradnje ovog objekta, podsjetio je Kordić, bila je 1.300.000 maraka.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Obilježavanja Svjetskoga dana voda u Federaciji BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo