Bosna i Hercegovina     | 04.10.2018. 12:40 |

'Škola u bolnici' za djecu Pedijatrijske klinike KCUS-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. oktobra (FENA) - Pedijatrijska klinika Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo (KCUS) dobila je danas elektronsku učionicu koja će biti na raspolaganju djeci koja nisu u prilici da pohađaju redovnu nastavu u školama.

Na uručenju opreme ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović je kazao da će profesori korištenjem e-učionice djeci pružati edukativnu pomoć da bi im dani provedeni u bolnici bili što bezbolniji i opušteniji.

- Nastava će biti prilagođena zdravstvenom stanju djeteta u učionici ili u sobi, a učenje će biti individualno ili u manjim grupama, što će rezultirati bržim i lakšim uključivanjem učenika u nastavu nakon završetka liječenja - istakao je Kazazović.

Direktorica Osnovne škole ''Vrhbosna'' Erzumana Fukelj istakla je da će se djeca, zahvaljujući ovom projektu, lakše uključiti u redovan nastavni proces.

U saradnji s Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade KS-a kompanija Comtrade Distribution donirala je opremu Pedijatrijskoj klinici, a direktor te kompanije Adnan Subašić je kazao da će implementacija elektronske učionice pomoći djeci da aktivnije učestvuju u nastavi i u velikoj mjeri doprinijeti podizanju stepena odgojno-obrazovnog rada, te pospješiti komunikaciju između učenika i nastavnika.

Najavljena je obuka za nastavni kadar koji će svojim pedagoškim pristupom djeci približiti način korištenja elektronske učionice, saopćila je Press služba KS-a.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

U KCUS-u spašeno petogodišnje dijete s moždanim udarom

KCUS: Dječak i majka iz Cazina hospitalizirani na Pedijatrijskoj klinici

KS - Potpisani predugovori s 34 pripadnika boračke populacije o dodjeli stanova

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana