Bosna i Hercegovina     | 03.10.2018. 15:43 |

Maskenbal povodom Nedjelje djeteta u Goraždu

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 3. oktobra (FENA) - Međunarodna nedjelja djeteta nizom sadržaja obilježava se na području Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde. Osnovna škola "Husein ef. Đozo" danas je u Goraždu organizirala tradicionalni maskenbal.

Policajci, klovnovi, princeze, vitezovi, bajkeri i brojni drugi likovi u koje su se maskirali učenici nižih razreda danas su u veseloj povorci prošetali ulicama u užem gradskom jezgru te uz pjesmu i ples nastavili druženje u parku "Gun-Gor" u Goraždu.

Pridružili su im se mališani iz dječijeg vrtića "Sunce" te učenici iz OŠ "Fahrudin Fahro Baščelija".

O važnosti brige za djecu, njihovim pravima i obavezama govorio je ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde Damir Žuga poželivši mališanima sretno odrastanje.

Učiteljica Samira Kanlić ističe da je maskenbal samo dio sadržaja koji se realiziraju u OŠ "Husein ef. Đozo" povodom Nedjelje djeteta.

- Pored svih likovnih, muzičkih i drugih aktivnosti kojima se propagira nedjelja djeteta i prava djeteta, djeca se najviše raduju ovom događaju kroz koji promovišemo igru, kreativnost i različitost. Svrha je druženje a nedjelja djeteta samo povod više da svako dijete stavimo u centar svih aktivnosti i podsjetimo one starije na sve obaveze koje moraju ispuniti u interesu djeteta - kazala je Kanlić.

Povodom Međunarodne nedjelje djeteta u BPK Goražde planiran je niz edukativnih i kreativnih  radionica za djecu, takmičarske igre u parku "Plavi cvijet" te drugi sadržaji.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Radionica za roditelje o važnosti radnog pamćenja kod djece

Djeca umiru od gladi u sjevernoj Gazi

Beograd: Policija podnijela prekršajnu prijavu zbog trovanja djece alkoholom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo