Bosna i Hercegovina     | 03.10.2018. 13:47 |

Zolju uručena zahvalnica za unaprjeđenje statusa ratnih vojnih invalida

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. oktobra (FENA) - Predsjednici udruženja saveza ratnih vojnih invalida i ratnih vojnih invalida paraplegičara Kantona Sarajevo Nedžad Škrijelj i Elvis Sudar uručili su danas zahvalnicu premijeru Kantona Sarajevo Ademu Zolju za doprinos u unaprjeđenju statusa te boračke populacije.

Posebnu zahvalnost su izrazili i Vladi Kantona Sarajevo koja je usvojila Odluku o proširenom obimu prava za korištenje ortopedskih pomagala, lijekova, medicinsko-sanitetskih sprava i materijala za ratne vojne invalide na području Kantona Sarajevo, a koju su zastupnici Skupštine jednoglasno usvojili.

Kako su naveli, za njih je ta odluka vrlo važna jer sad mogu dobiti najkvalitetnija pomagala koja su im neophodna za kretanje i obavljanje svakodnevnih aktivnosti.

- Zajedno smo uradili dobar posao, a posebno nas raduje što ste prepoznali naše potrebe i nakon 14 godina ste u saradnji s resonim ministarstvima za boračka pitanja i zdravstva usvojili odluku koja nama zaista mnogo znači - poručio je Sudar.

Zolj je istakao kako je i on bio pripadnik Armije RBiH od početka ‘92.godine do februara ‘96., zbog čega ta zahvalnica za njega ima poseban značaj, saopćeno je iz Vlade KS.         

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Novalić preuzeo zahvalnicu BiH za doprinos i pomoć koju je BiH uputila Sloveniji tokom poplava

Na BLAŽ Enology festivalu uručena zahvalnica Nevenku Hercegu za dugogodišnju potporu

Za nabavku 50 automobila RVI 100 posto prve grupe dodijeljeno 1,5 miliona KM

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu