Stranačke aktivnosti     | 03.10.2018. 12:30 |

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

FENA Saopćenje

Velika sala Centra za kulturu Goražde bila je premala da primi sve članove i simpatizere Stranke za Bosnu i Hercegovinu  koji su došli na centralni predizborni skup Stranke u Bosansko-podrinjskom kantonu. Skupu su se obratili predsjednik Stranke i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Amer Jerlagić, kandidati iz ovog Kantona za ostale nivoe vlasti Damir Žuga, Salem Halilović, Suad Kurtćehajić i Nusret Popović, te doajen Stranke i bivši član Predsjedništva BiH Beriz Belkić.

U prigodnom obraćanju prisutnima Belkić je podržao i zaželio nastavak započetog reformskog puta Stranke koji obećava njen nastavak probosanskog djelovanja ali i brojniju, kadrovski jaču, efikasniju i djelotvorniju Stranku u budućnosti. Očekujući značajne izborne rezultate Belkić je posebno naglasio da je neophodno, radi jačanja povjerenja u Stranku, realizovati sve obećano u predizbornoj platformi koja s razlogom, s obzirom na trenutnu ekonomsko-političku situaciju, nosi simboličan naziv Proboj.

 Bivši premijer Kantona i kandidat za Parlament Federacije Salem Halilović, u neuobičajeno  konkretnom obraćanju za predizborne skupove Goraždanima je obećao:

„Sigurno ćemo popraviti odnos Federacije prema Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde u smislu investiranja u projekte i direktne podrške budžetu. To smo već dokazali da znamo raditi. Dodatno ćemo pomoći razvoj privrede, povećat ćemo standard zdravstvenih i prosvjetnih radnika, policije...To smo i ranije jedini u Federaciji radili, to ćemo nastaviti i ubuduće kako bi spriječili odlazak, kao i u prethodnom mandatu, mladih i drugih kadrova iz Goražda“, rekao je Halilović.

Ovacijama i burnim aplauzom dočekan je izlazak za govornicu predsjednika Stranke za BiH i kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, Amera Jerlagića koji nije krio zadovoljstvo brojem učesnika skupa.

 „Vi mi ulivate nadu u pobjedu a ona je pobjeda sviju vas, svih članova Stranke za BiH, stranke koja se od početka bori za cjelovitost države, za njenu opstojnost, njen napredak u svim sferama društveno-političkog, ekonomskog kulturnog, sportskog života... Zbog tih želja vrijeme je za promjene, vrijeme je za odlazak onih koji su se brinuli samo o svojim, a ne i o državnim ciljevima. O tome sam govorio i u septembru prošle godine kada sam, recimo, zagovarao da se klirinški dug usmjeri na izgradnju brze ceste prema Goraždu kako bi se povezali gradovi heroji – Mostar-Sarajevo-Goražde. Kako bi Goražde postalo otvoreni grad. Nisu nas poslušali, brza cesta je još pod upitnikom, pa ih sada pitam – gdje su pare od naplaćenog klirinškog duga? Nisam siguran da će nam neko odgovoriti. Odgovor ćemo dobiti kada naši ljudi dođu na vlast. Federacija je dužna goraždanskom kraju i mi ćemo se potruditi da taj dug bude što manji. Stranka za Bosnu i Hercegovinu ima dovoljno provjerenih i sposobnih kadrova, svoj predizborni program namjerava ostvariti po principu sposobni a ne podobni i u tome ćemo istrajati.“ rekao je, između ostalog, Jerlagić što je popraćeno burnim odobravanjem. 

Na izjave Milorada Dodika i Ivice Dačića na otvaranju autoputa u RS-u, kojim su najavili spajanje bh.entiteta RS i Srbije, Amer Jerlagić im je jasno poručio da se to nikada neće desiti.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo