Bosna i Hercegovina     | 03.10.2018. 12:27 |

Uličnom akcijom u Mostaru mladi upozorili na problem korupcije pri zapošljavanju

FENA Ivana Banovic

MOSTAR, 3. listopada (FENA) – Centar za razvoj omladinskog aktivizma CROA organizirao je u srijedu, u suradnji s Medijskim inicijativama u sklopu projekta "Znanje IN, Korupcija OUT", uličnu akciju na Španjolskom trgu u Mostaru kako bi upozorio na problem korupcije prilikom zapošljavanja u BiH.

 Cilj je akcije skrenuti pozornost na problem korupcije prilikom zapošljavanja kroz primjere nepotizma, kao i diskriminacijskih pitanja na intervjuu (za žene), kazao je Feni direktor Centar za razvoj omladinskog aktivizma Zafir Šišić.

U akciji su sudjelovali mladi koji su dio projekta "Znanje IN, Korupcija OUT". Oni su glumačkim performansom, podjelom letaka i nošenjem transparenata, te izravnom komunikacijom s građanima pokušali skrenuli pozornost javnosti na taj veliki problem u bh. društvu. 
 
- Korupcija je prisutna širom svijeta, samo što je u BiH nekako vidljivija i što je ušla u sve segmente društva. Korupciju imamo i u zdravstvu, zapošljavanju, obrazovanju... Naravno, mi ćemo se boriti da je barem djelomično spriječimo i preventivno djelujemo – naglasio je Šišić.

On je skrenuo pozornost i na pasivnost dijela mladih ljudi i njihovo razmišljanje da je pravi posao, samo onaj u državnoj službi.

- Mislim da mladi danas dosta maštaju o tome da se zaposle u državne institucije i smatraju da je pravo zaposlenje samo tamo – ustvrdio je  Šišić.  

Drži kako se cjelokupno društvo treba više potruditi te dati priliku mladima, koji se i sami moraju pokrenuti i izboriti za svoja prava.

Mladi su na trgu napravili i improvizirani intervju za posao, a za potrebe akcije također su postavili ironične plakati koji simboliziraju svu problematiku zapošljavanja bh. društva. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

'Razgovoruša' mladih i vlasti 18. travnja u Širokom Brijegu

U Trebinju održana 'Akademija izvrsnosti Most Istok Zapad u Bosni i Hercegovini'

Potpisan sporazum o finansiranju rada Studentskog parlamenta UNSA u iznosu od 30.000 KM

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'