Bosna i Hercegovina     | 03.10.2018. 12:38 |

Vijeća nacionalnih manjina KS uručilo zahvalnicu ministru Nenadiću

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. oktobra (FENA) - Vijeće nacionalnih manjina Kantona Sarajevo dodijelilo je danas zahvalnicu Ministarstvu pravde i uprave KS i ministru Mariju Nenadiću osobno, za dugogodišnju podršku i izuzetan doprinos radu i djelovanju Vijeća.

- Vijeće je prepoznalo proaktivni rad i doprinos ovog ministarstva, koje je pod rukovodstvom ministra Nenadića radilo na institucionalnom i sistemskom poboljšanju položaja nacionalnih manjina i generalno zaštiti ljudskih prava u Kantonu Sarajevo - obrazložio je predsjedavajući Vijeća Davor Ebner i izrazio očekivanja da će dobra saradnja biti nastavljena.

Ministar Nenadić je naglasio da je njegov stav u pogledu položaja nacionalnih manjina dobro poznat, odnosno da prava svih ljudi moraju biti jednaka, kao što je to navedeno i u Općoj deklaraciji o pravima čovjeka koji je usvojila Generalna skupština UN-a davne 1948. godine. Istakao je da u Kantonu Sarajevo trenutno funkcionira 19 nacionalnih manjina.

- Nacionalne manjine su uvijek bile dio kulturnog, društvenog i historijskog miljea grada, Kantona Sarajevo i BiH. Sarajevo je kao multietnički grad prepoznatljiv i poznat svugdje u svijetu i uvijek ću se zalagati da sačuvam takvu sliku Sarajeva i njegove vrijednosti -  naglasio je ministar Nenadić, saopćeno je iz Pres-službe KS-a. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Novalić preuzeo zahvalnicu BiH za doprinos i pomoć koju je BiH uputila Sloveniji tokom poplava

Na BLAŽ Enology festivalu uručena zahvalnica Nevenku Hercegu za dugogodišnju potporu

Nenadić: Programi prekvalifikacije i dokvalifikacije radnika daju određene rezultate

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu