Bosna i Hercegovina     | 03.10.2018. 11:29 |

Savez za pobjedu otkazao završni predizborni skup u Banjoj Luci

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 3. oktobra (FENA) – Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica potvrdio je danas da je Savez za pobjedu otkazao predizborni skup u Banjoj Luci, najavljen za petak, 5. oktobar.

Završni skup otkazuju, kazao je, zbog slučaja stradanja Davida Dragičevića, čija porodica šest mjeseci okupljanima na glavnom banjalučkom trgu, traži pravdu i istinu.

- Nije primjereno u ovom momentu, nedaleko od mjesta gdje otac traži pravdu za svog ubijenog sina, da mi organizujemo skup na tvrđavi Kastel. Želimo da pokažemo solidarnost prema Davoru Dragičeviću i toj porodici i svima onima koji traže istinu i pravdu za ubijenog banjalučkog studenta - rekao je Govedarica na vanrednoj konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

Naveo je da će njemu i kandidatu za člana Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću, "nakon pobjede na izborima najveći prioritet biti rasvjetljavanje ubistva Davida Dragičevića“.

-To je ono što je potrebno RS, da se utvrdi ko su nalogodavci, izvršioci i oni koji su učinili sve da zataškaju ovo ubistvo - ustvrdio je on, ističući da bi bilo moralno da svoj skup 5. oktobra u Banjoj Luci otkaže i SNSD.

I predsjednik PDP-a Branislav Borenović također smatra da "nema smisla“ da dođe do završenog skupa, u vrijeme kada se traži istina i pravda u slučaju "Dragičević“.

-Sve ćemo učiniti da se ubrzo nakon izbora, po formiranju nove vlasti, s čestitim profesionalcima u MUPRS-a rasvjetli ko su ubice i nalogodavci - dodao je Borenović i najavio da će u petak, 5. oktobra biti na Trgu Krajine, gdje je najavljeno okupljanje grupe "Pravda za Davida“.

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić kaže da su imali namjeru da okupe oko 10.000 ljudi na završnom skupu Saveza za pobjedu, ali sve otkazuju, jer policija nije završila istragu u slučaju "Dragičević“.

I on navodi da se taj slučaj može riješiti tek kada se promijeni vlast u RS.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Šest sindikalnih organizacija danas izlazi na ulice Banje Luke, traže veće plate

Salkić: Trenutna situacija zahtijeva konsolidaciju probosanskih snaga

Kuća ljudskih prava u Banjoj Luci: Usvojene izmjene još jedan korak ka autokratiji i diktaturi

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom