Bosna i Hercegovina     | 03.10.2018. 10:28 |

Verifikacijom medicinske opreme jedna KM za Roditeljsku kuću

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. oktobra (FENA) - Predstavnici Verifikacionog laboratorija "Verlab" i Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka" potpisali su ugovor o saradnji kojim će jedna KM od svake verifikacije medicinskih instrumenata u Bosni i Hercegovini biti usmjerena za rad Roditeljske kuće u Sarajevu.

Na taj način, sve zdravstvene ustanove će vršenjem zakonske verifikacije mjerila u zdravstvu osim poštivanja zakona BiH i brige o tačnosti, pouzdanosti i sigurnosti medicinske opreme, a samim tim i dijagnoza i tretmana prema pacijentima, direktno pomoći roditeljima i djeci oboljeloj od raka.

- S obzirom da promet ostvarujemo kroz pružanje usluga zdravstvenim ustanovama, osjećamo potrebu i obavezu da osim vlastitom ekspertizom i na drugi način pomognemo zdravstvenom sektoru u Bosni i Hercegovini. Kako se radi o djeci koja su najosjetljiviji dio našeg društva, punog srca se uključujemo u rad Roditeljske kuće - naglasio je direktor Verifikacionog laboratorija Almir Badnjević.

Direktor Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka" Fikret Kubat istakao je zahvalnost na podršci koja je za kvalitetan rad Roditeljske kuće potrebna.

- Ova podrška najviše znači našoj djeci, najvećim herojima koji zaslužuju da cijela društvena zajednica prepozna njihove probleme i na neki način pokaže brigu - naveo je Kubat te istakao nadu da će i druge društveno odgovorne kompanije slijediti ovaj primjer, saopćeno je iz navedenog udruženja. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Potpisan Memorandum o razumijevanju između INOBiH i Norveške narodne pomoći

Goganović i Todorov o razvoju bilateralne vojne saradnje BiH i Bugarske

Saradnja Pariza, Berlina i Varšave u borbi protiv dezinformacija

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom