Stranačke aktivnosti     | 02.10.2018. 23:24 |

Saopćenje za javnost HDZ BiH

FENA Saopćenje

"Mojoj sreći, ponosu i zadovoljstvu nema kraja kada vidim ovo naše večerašnje hrvatsko zajedništvo koje Kreševo živi, Kreševo koje je stoljećima uspjelo uz upravo držeći se zajedno očuvati naš hrvatski karakter. Svi ovi najveći realizirani projekti u našoj općini od ceste prema Tarčinu, ceste između Kiseljaka i Kreševa, do  prema Lepenici i autocesti, gradske dvorane, nove zgrade muzeja a niza drugih važnih projekata nisu samo projekti Kreševa nego i HDZ-a i hrvatskog naroda jer su svi realizirani u zajedništvu svih razina naših dužnosnika. Ovo nisu izbori jedne stranke, ovo su izbori za europsku budućnost BiH, izbori za ravnopravnost našeg naroda i razvoj našeg Kreševa" poručio je Radoje Vidović predsjednik Općinskog odbora Kreševo i Županijskog odbora ŽSB.

Nositelj liste za Sabor ŽSB Ilija Nakić, kazao je kako je prevažno dodatno uvezati prostore sa hrvatskom većinom što je pretpostavka za razvoj gospodarstva i ostanak naših ljudi na ovom prostoru a upravo je Kreševo primjer svima drugima kako treba raditi, te poslao poruku Hrvatima Kreševa i Središnje Bosne da moraju ići iznad svojih mogućnosti, ulagati u svoje sredine i slati poruku mladim ljudima da se ovdje isplati žvijeti,

"Usprkos svetoj žrtvi naših branitelja, svakodnevnom borbom svih nas, Federacija danas nije ni blizu onakvom kakvim smo je željeli prvenstveno zbog preko stotinu promjena Ustava, odluka visokih predstavnika koje su sve išle na štetu hrvatskog naroda. Danas ne možemo upravljati svim tijekovima u Federaciji nego se boriti u ovom nepravednom sustavu da zaustavimo negativne odluke po hrvatski narod. Umorili se nismo, ujedinjeni kroz HDZ zajedno sa svojim narodom,izborit ćemo i sve predstojeće bitke. Naš cilj i projekt je urediti Federaciju i Bosnu i Hercegovinu po volji svih njenih građane u miru i razvitku te prvenstsveno osigurati opstanak hrvatskog naroda na poziciji političkog subjekta i ravnopravnog konstinutivnog naroda", kazao je predsjednik Federacije i nositelj liste za Zastupnički dom PFBiH Marinko Čavara.

Nositelj državne liste za ovu Izbornu jedinicu, ŽSB i Zeničko-dobojsku županiju Nikola Lovrinović prisjetio se ratnog zajedništva kada su branitelja Kreševa dobacili sve do Travnika a onda silom ratnih prilika, Travničani njima vratili usluge i zajedno obranili Lepeničku dolinu.

"U kulturnom središtu hrvatskog naroda ovdje u Kreševu moramo progovoriti i o obrazovanju na našem hrvatskom jeziku kao našem pravu a ne elementu diskriminacije il segregacije. Ovo pitanje smo pretvorili u problem pa u pitanje svih pitanja. Jer,sve dok mogu bez nas to nije jednakopravnost, oni moraju prihvatiti  da su to datosti Bosne i Hercegovine, hrvatski narod se obranio, dao ovoj državi sve stoga je jednakopravnost istina i put zajedničke nam države i drugačije neće moći“, poručio je Lovrinović.

Žiteljima preponosnog Kreševa, večeras se na završnom predizbornom skup obratio hrvatski član Predsjedništva BiH, predsjednik HDZ-a i HNS-a dr. Dragan Čović, pozdravivši zajedništvo i u ovoj općini koje se ovih mjesec dana izrazito osjeća u svakom kutku BiH gdje žive Hrvati.

Iako smo ovdje redovito, vidim da je puno toga o čemu smo posljednji put maštali već realizirano pogotovo kada usporedim Kreševo od prije davdesetak godina. Pored svih drugih znamenitosti, ono što u Kreševu i dalje prkosi najviše je naše duhovno blago, hram, naš samostan.

Nekada je bilo teško doći do Kreševa koje danas polako postaje centar svijeta iz kojega možete izaći na svaku stranu koju želite. Ove moderne prometnice koje pravimo služit će nadam se da bi se u Kreševo dolazilo a ne iz nejga odlazilo.

Predsjednik Čović se tako osvrnuo i na otvorenje novog proizvodnog pogona Stanić grupacije kazavši kako je najbolji primjer domoljublja ulaganje u svoju sredinu čime se šalje poruka da ima smisla živjeti ovdje.

"Drugima se baviti nećemo nego ići naprijed s jasnom vizijom ali i pozivom svima onima koji žele s nama prema Europskoj uniji.

Govoreći o Izbornom programu te prvoj točki iste razvoju gospodarsvta, predsjednik Čović je spomenu i kreševsku poslovnu zonu kao primjer svim drugima koja predstavlja veliko ohrabrenje da nastavite izgrađivati sve ono što možete, skupa sa županijskom vlašću koja mora osigurati uvjete i logistiku. Stoga je najvažnija županijska razina gdje u Saboru moramo imati 12 ruku jer to jamči da će programi koje osmislimo biti provedeni.

Probudila se potreba od jedne uspavanosti svugdje oko nas, od negativne atmosfere u medijima i destruktivnog pristupa životu da šaljemo poruku kako nas ima kako u Kreševu, tako i cijeloj Bosni i Hercegovini kazao je predsjednik Čović te zamolio i žitelje Kreševa da pokušaju svakoga motivirati da izdvoji par minuta za ovu posebnu nacionalnu i domoljubnu obavezu te da zajedno svi pošaljemo poruku kako nas ima.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

HDZ BiH: Domaći dužnosnici moraju predvoditi političke procese i europske integracije BiH

Priopćenje za javnost Gradskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Široki Brijeg

HDZ BiH: Dan neovisnosti poziva na ustavno domoljublje, nastavljamo raditi na europskom putu BiH

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom