Stranačke aktivnosti     | 02.10.2018. 22:10 |

Saopćenje za javnost SDA

FENA Saopćenje

Centralni skup Općinskog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Ilidža održan je večeras u dvorani “Sabit Hadžić”. U prepunoj dvorani članovima i smpatizerima SDA obratili su se predsjednik Bakir Izetbegović i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović. Na skupu su predstavljeni kandidati i program SDA za Opće izbore 2018.

Kad god je bila jaka SDA, bila je jaka i BiH, poručeno je sa skupa. SDA je najveća, liderska stranka, koja će i na ovim izborima ostvariti pobjedu.

Predsjednik SDA je odgovorio večeras i predsjedniku SDP-a Nerminu Nikšiću koji ga je pozvao u TV duel.

-Pod jednim uvjetom ću pristati. Neka mi objasni zašto mi se nije javljao, a nakon pokušaja dogovora da oporezujemo kladioničare. Pokušavao sam stupiti s njim u kontakt, slao mu poruke. Odlučio čovjek da mi se ne javi i da zaštiti kladioničare koji godišnje okrenu novca više nego BH Telecom i Elektroprivreda. Neka me Nikšić sutra zovne telefonom i pojasni zašto je zaštitio te lihvare, kladioničare, te društvene štetočine. Kada mi to sve lijepo objasni, onda će dobiti priliku već prekosutra da se nađe na press konferenciji sa mnom i neka pita šta god hoće – kazao je Izetbegović.

U mandatu na izmaku, kazao je predsjednik SDA, napravljeno je najmanje 70.000 radnih mjesta u realnom sektoru.

-Naravno, treba napraviti još 200.000 radnih mjesta, ali sa ovakvim koalicionim partnerima kakve mi imamo, sa ovakvim odnosom političara, to neće biti nimalo lako – rekao je Izetbegović.

Podsjetio je da je SDA na reformskom putu ponekad ostajala potpuno usamljena.

-Moja poruka političarima danas je da prestanu sa svađalačkom retorikom. Prestanite kočiti reforme. U borbi protiv SDA i za poneki politički poen ste nanijeli štetu ovoj zemlji. Nemojte to raditi više, ne svađajte patriote – kazao je predsjednik SDA.

SDA ima jasan cilj, a to je ekonomski stabilna i prosperitetna zemlja. U SDA svi moraju raditi na ostvarenju tog cilja.

-Ko god ne bude disciplinovan, ne bude radio za ovaj narod i ovu zemlju, ići će iz ove stranke! – dodao je Izetbegović.

Predsjednik SDA je podsjetio na nečasnu ulogu Fahrudina Radončića u optuživanju Bošnjaka da su krivi za početak rata u BiH.

-On je na sva usta hvalio Aliju Izetbegovića, Alija je bio ličnost stoljeća u njegovom Avazu, a onda ga je prošle godine optužio da je sa “bošnjačkom mafijom” počeo rat u Bosni i Hercegovini. Nema koga on nije napao u ovoj zemlji. Sve što je ličilo na bilo kakvog lidera, u bilo kojem smjeru, on je napao. Nemojte da vas više ponižava, da prepada Bošnjake. Ja se izvinjavam Bošnjacima što smo mu pomogli da se podigne. Mi ćemo ga i spustiti. Dosta je! On se usudio reći za Aliju da je počeo rat. Dijete zna kako je počeo rat. Dogovorom u Karađorđevu, naravno. Ali on ponižava inteligenciju i svijest Bošnjaka. Nikada nije bilo organizovane mafije u ovoj zemlji, osim ako on preuzme tu poziciju. Tada ćete vidjeti šta je “bošnjačka mafija” – kazao je Izetbegović.

Skupu se obratio i Šefik Džaferović, kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda. Džaferović je naglasio da je SDA snaga i kičma ovoga naroda, da je branila i odbranila BiH te da danas uspješno vodi državu.

-I vodit će, ako Bog da. Oni će nastaviti da gledaju šta mi radimo, a mi ćemo voditi državu. Znate li zašto? Zato što smo mi najupornija stranka kada je u pitanju borba za državu i naš narod. Danas je Milorad Dodik otvarao jednu dionicu autoputa i ponovo počeo da priča nesuvisle priče i sanja snove. Ja mu odavde poručujem da nikada neće otcijepiti niti jedan dio Bosne i Hercegovine! Dobro čuvajte Dejtonski mirovni sporazum, gospodine Dodik, to je u vašem interesu. Omogućite Bošnjacima i Hrvatima u RS-u da imaju ljudska prava kakva im pripadaju. To je uvjet da imate taj entitet. Ne budete li poštovali ta prava i budete li prijetili otcjepljenjem, nestat će taj entitet – rekao je Džaferović.

Kandidat SDA za Predsjedništvo BiH je naglasio da je posjetio gotovo svaki pedalj ove zemlje, uključujući i povratnička mjesta u entitetu Republika Srpska.

-Oni ne mogu glasati za mene. Ali tu nisu bitni glasovi. Bitan je svaki naš čovjek, na svakom pedlju ove zemlje – rekao je Džaferović te pozvao građane da glasaju za SDA.

-Glasajte za SDA, za sve naše kandidate, jer to je jedina garancija da će ova država ići naprijed. Jer mi izdati ne znamo! – zaključio je Džaferović.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

SDA

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDA

SDA: Predsjedništvo BiH mora zbog antidržavnih laži smijeniti ambasadora Vujića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo