Bosna i Hercegovina     | 02.10.2018. 16:58 |

Ambasador Bjelorusije Aliaksandar Khainouski u oproštajnoj posjeti kod Crnatka

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. oktobra (FENA) - Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak primio je danas u Banja Luci u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Bjelorusije za BiH Aliaksandra Khainouskog.

Tokom sastanka, ministar Crnadak se zahvalio ambasadoru Bjelorusije na doprinosu razvoja bilateralnih odnosa BiH i Bjelorusije tokom njegovog mandata ambasadora, te je posebno istakao dobru saradnju sa ministrom vanjskih poslova Bjelorusije Vladimirom Mekeiom, koji je posjetio Banja Luku u junu 2016. godine kada je održan Sastanak ministara vanjskih poslova Centralnoevropske inicijative (CEI).

Ministar Crnadak je naglasio da će se u narednom periodu nastaviti sa unapređenjem saradnje BiH i Bjelorusije, a kao jedan od prvih koraka ka unapređenju saradnje, ministar Crnadak je istakao, biće potpisivanje sporazuma o ukidanju viza za nosioce običnih pasoša, čija je procedura u toku.

Ambasador Khainouski se zahvalio ministru Crnatku na dosadašnjoj saradnji i naglasio da su odnosi BiH i Bjelorusije dobri te je istakao uvjerenje da će se odnosi unapređivati i u narednom periodu, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

 

 

 

 

 

Kancelarija za odnose sa javnošću

 

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Novoimenovani ambasador Pakistana uručio kopije akreditivnih pisama

Webinar o povećanju vidljivosti ekonomske diplomatije MVP-a BiH i promovisanju mogućnosti ulaganja

Ministar Konaković primio u nastupnu posjetu ambasadora Kraljevine Bahrein za BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu