Stranačke aktivnosti     | 02.10.2018. 16:39 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Boriša Falatar, prilikom sinošnje posjete Žepču, osvrnuo se na činjenicu da BiH nije predala odgovore na upitnik Evropske unije i na taj način je dodatno ugrozila integracijski put naše zemlje: „Nevjerovatna je neodgovornost i nespremnost sadašnje vlasti da preuzme odgovornost i ispuni ključne obaveze. Dok se političari bave zastrašivanjem i teorijama zavjere, neki službenici su se osjetili dovoljno zaštićeno da ne predaju EU upitnik na vrijeme. Time su ugrozili našu ekonomsku i političku stabilnost i stavili pod znak pitanja stotine miliona KM sredstava iz fondova koji bi direktno promijenili budućnost ljudi. Ovo je bila jedinstvena prilika odlazeće vlade, prilika koju nismo smjeli propustiti, pogotovo uzevši u obzir da nam prethode potencijalno višemjesečne diskusije o formiranju nove vlade.“

Falatar je naglasio da je više nego ikada potrebna vanjskopolitička inicijativa, koju moraju predvoditi novi ljudi i koja mora biti zasnovana na znanju i diplomatskom iskustvu. „Moramo od 27 državnika EU stvoriti partnere i spriječiti da BiH za par godina bude jedina zemlja regije izvan EU. Očito je da je politička elita udaljena od društva i stvarnih potreba ljudi. Predsjedništvo mora preuzeti odgovornost, preuzeti mehanizme koordinacije EU procesa te za rezultate ovog procesa odgovarati transparentno. Takva promjena je jedino moguća ako joj prethodi i promjena na predstojećim izborima“, zaključio je Falatar.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Kojović i Rudik: Ukrajina i BiH zajedno protiv ruskog uticaja

Saopćenje za javnost Naše stranke

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta