Ekonomija     | 02.10.2018. 16:17 |

Plenković: Beskrajno subvencioniranje brodogradnje više nije realno

FENA Agencije

ŽENEVA, 2. listopada (FENA) - Hrvatska vlada zainteresirana je za opstanak brodogradnje na tržišnim osnovama jer beskrajno subvencioniranje kao što je bilo dosad nije više realno, izjavio je utorak u Ženevi hrvatski premijer Andrej Plenković.

Plenković, koji je u ponedjeljak i utorak bio u Ženevi na sastanku o zapadnom Balkanu, rekao je da je ministar gospodarstva Darko Horvat otišao danas u Rijeku na razgovore s predstavnicima brodogradilišta 3. maj i da se stalno traži rješenje za opstanak te djelatnosti.

"Snažno smo zainteresirani da hrvatska brodogradnja opstane na načelima tržišne ekonomije u skladu s hrvatskim i europskim propisima, a beskrajno subvencioniranje kao što je bilo prije više nije realno. Važno je pronaći okvir koji može omogućiti isplatu plaća ali i konkurentnost Uljanika. Znamo da ima jako puno zainteresiranih za 3. maj i Uljanik i vidjet ćemo, razgovori traju", rekao je hrvatski premijer.

Na upit hoće li radnici u Uljaniku dobiti sljedeću plaću, rekao da je da u ovom trenutku ne može dati takvu informaciju, prenosi Hina.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Golob vjeruje da će Plenković formirati novu hrvatsku vladu

Krišto čestitala Plenkoviću na izbornoj pobjedi

Otvoren Međunarodni sajam gospodarstva Mostar 2024. (VIDEO)

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije