Bosna i Hercegovina     | 02.10.2018. 16:44 |

U parku SRC 'Srce' u izgrađena hair-česma posvećena borcima Druge viteške

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. oktobra (FENA) - U parku Sportsko-rekreacionog centra "Srce" u naselju Buća Potok u Sarajevu, povodom obilježavanja 26. godišnjice Druge viteške motorizovane brigade i desetogodišnjice Udruženja "Druga viteška", puštena je u funkciju hair-česma koju je Općina Novi Grad izgradila u čast boraca te brigade, saopćeno je iz Općine Novi Grad.

Pomoćnik općinskog načelnika za boračka pitanja, rad, socijalna pitanja i zdravstvo Tajib Delalić je kazao da su povodom 26. godišnjice, organizirane i druge aktivnosti u znak sjećanja i zahvalnosti šehidima, poginulim i preživjelim borcima koji su branili državu Bosnu i Hercegovinu, grad Sarajevo i općinu Novi Grad.

Istakao je da je to dug svih prema ljudima koji su branili i odbranili BiH od agresora.

Predsjednik Udruženja "Druga viteška" Novi Grad Sarajevo Sado Šatorović je izgradnju česme nazvao lijepim gestom Općine koja je za Dan Druge viteške brigade, u čast boraca, građanima poklonila još jedan značajan objekat.

Povodom obilježavanja godišnjice Druge viteške brigade, večeras u 19.30 sati delegacije će položiti cvijeće na Centralno spomen–obilježje kod zgrade Općine Novi Grad, a nakon toga će u multimedijalnoj sali Općine biti održane akademija i promocija monografije Druge viteške brigade, uz prigodan kulturno-umjetnički program.

Monografija sadrži sve što su borci Druge viteške motorizovane brigade prošli, od prvih uličnih straža pred početak agresije na BiH u periodu od 1991. godine do završetka rata 1995. godine.

O sadržaju monografije govorit će autor Safet Kešo, profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu i koautor Nasko Osmanović.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Obilježena 32. godišnjica odbrane Centra za obrazovanje kadrova MUP-a RBiH i pogibije Samira Mišića

Šefovi diplomatija slave 75. godišnjicu NATO saveza, razmatraju koordinaciju vojne pomoći Ukrajini

Sedam godina rada Muzeja ratnog djetinjstva - Doprinijeti jačanju svijesti o važnosti mira

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu