Stranačke aktivnosti     | 02.10.2018. 13:47 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović danas je u pratnji brojnog izaslanstva Posavske županije posjetio gradilište na mostu kod Svilaja, općina Odžak. Riječ je o velikom infrastrukturnom projektu na Koridoru VC kojim će se povezati autocesta s bosanskohercegovačke i hrvatske strane rijeke Save.

"Koridor  Vc je svojevrsna kralježnica koja prolazi kroz BiH i dominanto povezuje sva područja gdje su Hrvati u brojnosti, od Posavine, Središnje Bosne, Žepča do Hercegovine i veseli me da domaća tvrtka HERING izvodi ovaj posao i ona je zasigurno najuspješnija u ovom dijelu Jugoistočne Europe kada su u pitanju ove vrste radova a koja je opet u nemogućim uvjetima nakon odustajanja jednog partnera, prihvatila nastaviti posao. Stoga vjerujem kako ćemo se krajem svibnja okupiti i otvoriti ovaj veliki projekt kojim će Posavina do kraja biti učvršćena sa Europom jer kada zbrojimo i granične prijelaze od Svilaja, Šamca, Orašja na ovako ovom malom prostoru imat ćemo prijelaze najviše kategorije što će opet predstavljati jednu ogromnu mogućnost za razvoj i investiranje", kazao je predsjednik Čović.

Prije obilaska gradilišta u Vladi Posavske županije na inicijativu premijera Marijana Klaića održan je i sastanak te kratka prezentacija od strane Ivane Karačić, kao voditelja radova ispred tvrtke Hering a kojoj su osim predsjednika Čovića, predstavnika Vlade nazočili i predstavnici udruga bosanskohercegovačkih i bosanskih Hrvata Prsten predvođeni predsjednicima Zdenkom Vukićem i Ivicom Nuićem.

Most je dužine nešto više 600 metara a naručitelji su zajedno Bosna i Hercegovina te Republika Hrvatska odnosno Hrvatske autoceste HAC te Ministarstvo  prometa i komunikacija BiH.

Inače, predsjednik Čović nakon sinoćnjeg skupa u Orašju i danas boravi u Posavini gdje je osim spomenutog gradilišta posjetio i Spomen sobu poginulim braniteljima 106. brigade HVO-a  te nazočio sastanku sa predstavnicima Udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO-a Orašje koje su predsjedniku Čoviću uručili Zahvalnicu za izniman doprinos u ostvarivanju programskih ciljeva.

"Spomen soba treba biti učionica za sve one koji dolaze, jer zbog mladosti koja je dala svoje živote ova današnja mladost ima obavezu čuvati sve ove uspomene od zaborava  kako se neka slična iskušenja u nemogućim uvjetima obrane svog doma i naroda ne bi ponovila.Stoga je i središte našeg programa Domovinski rat kao i svi naši branitelji čije ćemo probleme nastaviti rješavati preko naših braniteljskih udruga" kazao je predsjednik Čović ovom prilikom te posjetio i Župu svete Ane, u općini Domaljevac - Šamac gdje ga dočekao župnik fra Blaž Marković.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

U ponedjeljak sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana