Bosna i Hercegovina     | 02.10.2018. 12:23 |

PRO-Budućnost - Objavljen poziv za dodjelu malih grantova

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. oktobra (FENA) - Objavljen je javni poziv za dodjelu malih grantova koji doprinose procesima izgradnje povjerenja, pomirenja, te zagovaraju za mir i stabilnu budućnost i povezuju lokalne zajednice, a omogućeni su kroz USAID-ov projekt PRO-Budućnost, koji provodi CRS sa partnerima.

Na javni poziv za dodjelu malih grantova mogu se prijaviti: udruženja mladih, neformalne grupe mladih, udruženja žrtava rata, crkve i vjerske zajednice i nevladine organizacije usmjerene promoviranju međureligijskog dijaloga, organizacije civilnog društva i općine, gradovi u kojima djeluje projekt PRO-Budućnost.

Ove godine se od aplikanata očekuje da ideje i prijedloge kreiraju u skladu sa Platformom za mir, koja je rezultat intenzivnog i dugotrajnog rada projekta PRO-Budućnost u lokalnim zajednicama u BiH, saopćeno je iz Catholic Relief Servicesa.

Sva potrebna dokumentacija i tekstovi javnih poziva dostupna je na web-stranici: https://probuducnost.ba/index.php/mali-grantovi.

USAID-ov projekt PRO-Budućnost provodi Catholic Relief Services (CRS) u saradnji s Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Međureligijskim vijećem BiH (MRV), Forumom građana Tuzla (FGT), Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA) i Nansen dijalog centrom Mostar (NDC).

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Projekt EU4Employment - Objavljeno pet javnih poziva za zapošljavanje teško zapošljivih kategorija

Projektu SMART Balkans dodijeljeno više od 18 miliona norveških kruna za 11 regionalnih grantova

Ministarstvo privrede KS - Objavljeni javni pozivi za poticaje razvoja male privrede 

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana