Ekonomija     | 01.10.2018. 18:36 |

Konstituirajuća sjednica Skupštine Privredne komore FBiH za mandat 2018-2022.

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. oktobra (FENA) - Održana je konstituirajuća i izborna sjednica Skupštine Privredne/Gospodarske komore Federacije Bosne i Hercegovine za mandatni period 2018-2022. godina, saopćeno je iz te komore.

Za predsjednika i potpredsjednika Komore ponovno su izabrani Marko Šantić i Mirsad Jašarspahić.

Za predsjednika Skupštine u navedenom mandatu izabran je Bajazit Jašarević iz Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH, a za potpredsjednicu Ivana Vujević iz firme GUMA M d.o.o. Mostar.

Predsjednik Upravnog odbora je Mirsad Zaimović iz BH Telecoma d.d. Sarajevo, a potpredsjednik Dario Jerković, Economic d.o.o. Vitez

Za predsjednicu Nadzornog odbora izabrana je Mia Glamuzina, Natura-Pharm d.o.o. Široki Brijeg, dok je potpredsjednik  Zaim Buljubašić iz BH Telecoma d.d. Sarajevo, Direkcije Tuzla.

Uime, premijera FBiH Fadila Novalića i u svoje ime, članove Skupštine pozdravio je federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić. Istakao je kako je rad Privredne/Gospodarske komore FBiH u proteklom mandatnom periodu potvrdio svrsishodnost i potpuni smisao saradnje Komore i Vlade FBiH, sa zajedničkim ciljem da se stvori što je moguće bolji poslovni ambijenti.

Naglasio je kako je aktuelna Vlada FBiH započela mnoge reformske procese što stvaraju pretpostavke za unaprijeđen poslovni ambijent, a posebno naglasio Zakon o poticanju male privrede i Zakon o poboljšanju poslovne infrastrukture kao dva važna propisa koja su sektoru malih preduzeća dodatan vjetar u leđa za kvalitetnije poslovanje i pretpostavka za kvalitetnije subvencioniranje.

Ministar Zukić čestitao je predsjedniku i potpredsjedniku Privredne komore za saradnju u periodu 2014 – 2018. godina te izrazio nadu da će dobra saradnja Vlade FBiH i Komore biti nastavljena i dodatno ojačana u narednom periodu.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Ministar Hrnjić inicirao sastanak o potencijalima neiskorištene šumske biomase u USK

Prosječna neto plata u FBiH u februaru 1.315 KM, bruto plata 2.045 KM

U Federaciji BiH više od 24.000 prometnih nesreća u 2023. godini

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana