Stranačke aktivnosti     | 01.10.2018. 14:32 |

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

FENA Saopćenje

Kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH i predsjednik Stranke za BiH Amer Jerlagić na predizbornom skupu u Brezi, kojem su prisustvovali kandidati Stranke za sve nivoe vlasti, burno je pozdravljen od članova i simpatizera Stranke i sa odobravanjem su prihvaćene njegove poruke o budućnosti rudara Breze i ostalih rudnika u Federaciji.

 “Prije desetak godina započeo sam jedan mukotrpan ali izuzetno važan posao za sve rudare i njihove porodice – posao prisajedinjenja rudnika Federacije Elektroprivredi BiH. Početni rezultati bili su i te kako ohrabrujući je u posljednjih osam godina došlo da zastoja u realizaciji onoga što sam, sa saradnicima započeo a što je rezultat nerazumijevanja pa i nezainteresovanosti dosadašnjih vlasti da rudnike i rudare stave na mjesto koje zaslužuju. Zbog toga vam čvrsto obećavam, kada dođemo na vlast, da ću ja ali i svi izabrani članovi Stranke za ostale nivoe vlasti, učiniti sve da taj značajan posao nastavimo, da ga privedemo kraju a to znači sigurniji rad u rudniku, bolji životni standard rudara i njhovih porodica. To, istovremeno znači i više novih radnih mjesta i zadržavanje mladi na njhovim vjekovnim ognjištima”, naglasio je Jerlagić uz burno odobravanje više stotina prisutnih na skupu.

Kao što se i očekivalo glavna tema predizbornog skupa u Zavidovićima, na kojem su predstavljeni svi kandidati Stranke za BiH sa ovog područja za neki od nivoa vlasti, bila je situacija u nekadašnjem gigantu “Krivaji” čije je propadanje uzrokom nezaposlenosti, sve većim odlaskom mladih iz ove općine, lošijim životnim standardoma stanovnika.

 “Krivaju je upropastila tajkunizacija kojoj su dosadašnje vlasti išle na ruku i mi ćemo se boriti da to što prije promijenimo, rekao je Amer Jerlagić, predsjednik Stranke za BiH i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, i dodao:

 “Naš je cilj, na čemu je i dosad radio načelnik Hašim Mujanović, član naše Stranke, da u Zavidoviće vratimo ekonomski prosperitet a to je najlakše uraditi upravo revitalizacijom “Krivaje” i ka tom cilju ćemo usmjeriti sve naše predstavnike na bilo kom nivou vlasti. Tajkunima poručujem da za njih više nema posla u “Krivaji”, da “Krivaja” može, i mora, ponovo biti zaštitni znak bh. privrede kao što je to nekoć bila. Time ćemo zaustaviti odlazak mladih sa ovih prostora, poboljšati standard cjelokupnog stanovništa a uz otvaranje novih radnih mjesta, valorizacijom lovno-turističkih kapaciteta te boljom povezanošću Zavidovića sa ostalim dijelovima zemlje stvorićemo prave uslove za prosperitet ovog kraja. Stranka za BiH za to ima sposobne i provjerene kadrove ali zna i načine na koje ostvariti sve što sam rekao,” istako je Jerlagić čije su riječi pozdravljene burnim odobravanjem članova i sve većeg broja simpatizera dobrano reformisane Stranke.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Održan sastanak predstavnika SDA, DF-a i SBiH iz KS o predstojećim lokalnim izborima

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta