Stranačke aktivnosti     | 01.10.2018. 14:24 |

Saopćenje za javnost Proevropskog bloka BiH - Srednje Podrinje

FENA Saopćenje

Predizborni skup SDA, sinoć na jednom od najvećih mjesta stradanja Bošnjaka u Podrinju, u Konjević polju, sramotan je za sve preživjele i njihove porodice, smatraju predstavnici Proevropskog bloka iz Srednjeg Podrinja. 

Podsjećaju Salkića, da je na stratište, na mjestu gdje su 1995. godine strijeljane stotine Bošnjaka napravio "dernek" i "narodno veselje", uz krajnje neprimjereno gostovanje Izvorne grupe "Meraklije". 

- Zgroženi smo i djelima i rječima Ramiza Salkića. Govoreći o tome kako na mjestu "investicija" koje SDA najavljuje, a nikad ne dolaze, planira zaposliti "naše ljude", zapitali smo se, svi mi koji nismo u njegovoj partiji ko su to "naši ljudi"? Da li samo članovi stranke i šta sa ostalima koji nisu u SDA? Ipak, to nas ne sekira, jer Salkić samo obećava, a ništa ne uradi da obećano i ispuni. To se vidi i po tome što je Srednje Podrinje, na koje se poziva i u koje navodno dovodi investicije – najnerazvijeniji dio entiteta Republika Srpska i države Bosne i Hercegovine, tvrde u Proevropskom bloku za ovu regiju. 

Salkićevu najavu da će "ministar Ramić investirati još 35 ili 45 miliona maraka" u ovaj dio BiH smatraju uslovljavanjem glasača. 

- Ako ne glasate za Salkića i Ramića, nećete dobiti ništa, jasno su porućili iz SDA. Otkud pravo njima dvojici da raspolažu parama Bosanaca i Hercegovaca, Bošnjaka, kao da je privatna kasica SDA, pitaju iz Proevropskog bloka. 

Oni su pozvali aktuelnog ministra za izbjegle i raseljene FBiH Edina Ramića da nabroji firme preko kojih su išle investicije u Srednje Podrinje i neka odgovori Bošnjacima, povratnicima u Srednje Podrinje, da li su istinite priče da su te firme i preduzeća, vlasništvo njegovih prijatelja iz Kalesije, a koje su trebale biti ravnomjerno raspoređene po podrinjskim opštinama.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Proevropskog bloka BiH

Saopćenje za javnost Sadika Ahmetovića

Saopćenje za javnost Proevropskog bloka BiH

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'