Sport     | 01.10.2018. 12:29 |

Prosinečki objavio spisak za susrete s Turskom i Sjevernom Irskom

FENA Muhamed Hadžibegić

SARAJEVO, 1. oktobra (FENA) - Selektor nogometne A reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki objavio je danas u Sarajevu spisak igrača za predstojeće utakmice protiv Turske, 11. oktobra, i Sjeverne Irske 15. oktobra.

Na spisku su: Ibrahim Šehić (Erzurumspor), Asmir Begović (Bournemouth), Vedran Kjosevski (Željezničar), Darko Todorović (RB Salzburg), Ognjen Vranješ (Anderlecht), Toni Šunjić (Dinamo Moskva), Ermin Bičakčić (Hoffenheim), Ervin Zukanović (Genoa), Eldar Čivić (Sparta Prag), Bojan Nastić (Genk), Muhamed Bešić (Middlesbrough), Gojko Cimirot (Standard Liege), Miralem Pjanić (Juventus), Elvis Sarić (Suwon), Rade Krunić (Empoli), Goran Zakarić (Partizan), Haris Duljević (Dynamo Dresden), Edin Višća (Istanbul Basaksehir), Edin Džeko (Roma), Kenan Kodro (Kopenhagen), Sanjin Prcić (Levante), Deni Milošević (Konyspor), Riad Bajić (Istanbul Basaksehir).

- Ovo su najbolji igrači koje trenutno imamo, uz nekoliko mladih iz U21 reprezentacije čije vrijeme tek dolazi i na koje u budućnosti možemo računati - rekao je Prosinečki na pres-konferenciji.

Naveo je da reprezentacija počinje pripreme 8. oktobra u Sarajevu, te da će u prvoj utakmici s Turskom bar tri nova igrača dobiti priliku da se pokažu.

Na novinarsko pitanje o pozivu za Begovića, Prosinečki je odgovorio da su za njega vrata reprezentacije uvijek bila otvorena te da su se nakon jednog korektnog razgovora složili u razmišljanjima.

Ipak, istakao je da je trenutno Šehić u prednosti u odnosu na Begovića jer je bio najbolji pojedinac u posljednjih šest utakmica.

Prosinečki je dodao da se nada da će stadion Grbavica biti ispunjen za utakmicu sa Sjevernom Irskom jer bi to bilo važno za reprezentaciju u kojoj vlada dobra atmosfera i u koju se igrači rado odazivaju.

Reprezentacija BiH će 11. oktobra na stadionu Rize Šehir u Rizeu odigrati prijateljsku utakmicu sa Turskom, dok će 15. oktobra na Grbavici dočekati Sjevernu Irsku u okviru UEFA Lige nacija.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Isak odgovorio Dodiku: Ne bojimo te se, niko si i ništa

Održana prezentacija travničkog izdanja 'Travničke kronike'

Jonquel Jones se oprostila od košarkaške reprezentacije BiH

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom