Regija     | 01.10.2018. 08:16 |

Čelnik NATO-a Stoltenberg uskoro u Beogradu

FENA Agencije

BEOGRAD, 1. listopada (FENA) - Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg posjetit će Srbiju u prvoj polovici listopada i sastati se s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, tvrde u nedjelju beogradski mediji, pozivajući se na diplomatske izvore.

 Stoltenbergov posjet je "delikatan", a zbog okolnosti u kojima će se taj susret dogoditi "ni jedna niti druga strana još ne žele" javno priopćiti detalje glede datuma, formata i tema susreta, tvrde beogradski mediji.

"Šef NATO-a je od samog stupanja na dužnost otvorio prostor za drugačiji dijalog sa službenim Beogradom", ocjenjuje agencija Tanjug.

Stoltenberg je dosad više puta "ponovio da NATO poštuje suverenu odluku Srbije o vojnoj neutralnosti", tvrde beogradski mediji, navodeći da je srbijanski šef države "u više navrata, istaknuo važnost prisustva NATO-a na Kosovu i Metohiji za sigurnost Srba".

Beogradski mediji navode da su Stoltenberg i Vučić "posljednji put bili u kontaktu" u subotu 29. rujna u povodu akcije  specijalnih postrojbi kosovske policije (ROSU) na sjeveru Kosova, prenijela je Hina. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

EU izmijenila pregovarački okvir sa Srbijom, obuhvaćene obveze iz Ohridskog sporazuma

Hrvatski MVEP uputio Srbiji prosvjednu notu zbog fizičkog napada na hrvatske državljane

Srbija: Pritvor jednom od osumnjičenih za napad na četvoricu državljana Hrvatske

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!