Stranačke aktivnosti     | 01.10.2018. 08:06 |

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

FENA Saopćenje

Najavljujemo stavljanje na dnevni red Zakona o kontroli imovine izabranih i imenovanih dužnosnika u Kantonu Sarajevo u prva dva mjeseca od prve sjednice Skupštine KS. Riječ je o propisu koji su mnogi obećavali, ali se nakon nekoliko usvajanja u formi nacrta, više puta povlačio sa dnevnog reda, na prijedlog Vlade, a uz saglasnost opozicije.

Zakon o kontroli imovine izabranih i imenovanih dužnosnika u Kantonu Sarajevo bi osigurao službeno i redovno provjeravanje statusa imovine nosilaca najviših funkcija u KS, kako bi se suzbile koruptivne radnje i spriječilo "naglo bogaćenje" funkcionera. Također, isti će predviđati mogućnosti praćenja i provjere imovine najbližih srodnika.

Mi ne želimo ulaziti u razloge zbog kojih se ovaj zakon više puta povlačio sa dnevnog reda Skupštine KS. Ono što tražimo je da se isti razmatra kao prioritet, te ćemo insistirati na njegovom donošenju i prije formiranja nove Vlade u Kantonu Sarajevo. Štaviše to smatramo preduslovom za dalju uspostavu skupštinske većine nakon 7. oktobra". 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu