Stranačke aktivnosti     | 30.09.2018. 23:04 |

Priopćenje za javnost Komunističke partije

FENA Saopćenje

Republiku Srpsku ugrožava njena neodgovorna, samoživa, korumpirana i bahata vlast. Ugrožava je korupcija, nepotizam, odlazak mladih, nezaposlenost, siromaštvo, strah za egzistenciju, loš obrazovni i zdravstveni sistem, pravna nesigurnost, moralna degradacija i mnogo još toga.

Zato mi zaklinjanje kandidata za PS BiH iz RS, da će njihov osnovni zadatak u „Sarajevu“ biti čuvanje Republike Srpske, zvuči kao obična parola, kojom misle da će se dodvoriti biračima.

Pozivam ih da se pred biračima obavežu da će, zajedno sa onima sa područja FBiH, svi složno raditi da ukinu mnogobrojne parazitske i nikom, osim partijskoj oligarhiji, potrebne institucije, koje služe za uhljebljenje rodbine i partijskih kadrova, da će smanjiti administrativni aparat, ukinuti mnoge, ničim opravdane, privilegije i tako uštediti stotine miliona narodnog novca, koji, umjesto skupih stranih kredita, možemo uložiti u poljoprivredu, turizam ili drvopreradu, kao najrentabilnije grane.

Ovo je danas na druženju sa građanima na kvantaškoj pijaci u Banjoj Luci, izjavio dr Dragutin Ilić, nosilac liste KP za NSRS, u izbornoj jedinici 3.

 Izborni štab

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Kina razmatra reforme za produbljivanje kontrole nad Xi Jinpingom

Kineska Komunistička partija vodila istragu protiv pet milion članova zbog moguće korupcije

Komunistička partije Francuske izlazi na predsjedničke izbore sa svojim kandidatom

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu