Stranačke aktivnosti     | 30.09.2018. 21:26 |

Priopćenje za javnost SDA

FENA Saopćenje

Večeras je u velikoj sali Doma kulture održan predizborni skup Stranke demokratske akcije (SDA), na kojem su predstavljeni kandidati i program ove stranke. Na skupu su se obratili predsjednik SDA Bakir Izetbegović i kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.


- Bošnjacima nisu potrebni nikakvi eksperimenti. Treba nam iskusan, provjeren i pouzdan čovjek na čelu države. To je naš Šefik Džaferović. On pripada svom narodu, dijeli vrijednosti i iskustvo svog naroda i ima kapacitet da brani interese Bošnjaka i države Bosne i Hercegovine. On ima ogromno znanje, izuzetnu moralnu i karakternu snagu i njemu možemo povjeriti vođenje države. Pozivam vas da mu date snažnu podršku - kazao je Izetbegović.


Izetbegović se osvrnuo i na druge kandidate, kazavši da je SBB-ov kandidat nepouzdan i opasan, jer je sklon izdaji svog naroda, dok je SDP-ov kandidat neiskusan i neiskaljen, jer nema iskustva u ozbiljnim poslovima i nije u stanju da obavlja funkcije na koje pretenduje.


- Obišao sam cijelu Bosnu i Hercegovinu i razgovao sa našim narodom. Naš narod dobro razumije šta su državni interesi. Važan nam je svaki kraj i mi to pokazujemo konkretnim djelima. SDA ima snagu da ispuni ono što obeća, i posebno nam je važno ovo područje uz Drinu. Nećemo da krijemo istinu, kadrovi SDA su zaslužni za pokretanje gradnje tunela Hranjen kao strateškog projekta povezivanja Sarajeva i Podrinja, a uz dobre ceste automatski se razvija i ekonomija - kazao je Džaferović.


Džaferović je kazao da su članstvo u Evropskoj uniji i NATO savezu vanjskopolitički prioriteti Bosne i Hercegovine.


- Branit ćemo državne interese Bosne i Hercegovine od nasrtaja, a one koji nasrću na državne institucije natjerat ćemo da pristanu na dobre stvari i pozitivne procese od kojih će bh. građani imati korist. Radit ću na stvaranju dobre atmosfere radi razvoja ekonomije i poboljšanja životnog standarda. Samo član Predsjedništva koji ima jaku političku stranku iza sebe može da pokreće ekonomiju i pozivam narod da nam pruži podršku. Snažna podrška naroda za SDA je siguran izbor za jaku BiH - kazao je Džaferović.


Na skupu su se obratili nosioci listi SDA za sve nivoe vlasti.


Pred skup u Goraždu, Džaferović je posjetio i Višegrad, gdje se susreo i razgovarao sa predstavnicima bošnjačke povratničke zajednice, te se upoznao sa dosadašnjim projektima i potrebama Bošnjaka povratnika na ovom području. Naglasio je da će briga o povratnicima i održivom povratku ostati jedan od glavnih prioriteta.

 


Press centar SDA

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

SDA

Vezane vijesti

Izetbegović traži od institucija BiH i EUFOR-a da spriječi masovna okupljanja u Srebrenici

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

SDA - Dodik prijeti Bošnjacima kao što je prijetio Karadžić

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'