Stranačke aktivnosti     | 30.09.2018. 10:46 |

Saopćenje Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Nakon što su aktuelne vlasti prokockale novu šansu koju je naša zemlja dobila od EU putem Britansko-njemačke inicijative i zabetonirale nas za samo dno evropskih integracija u regionu, u rangu sa Kosovom, kandidat Nezavisnog bloka za člana Predsjedništva BiH Senad Šepić ponudio je plan i strategiju kako da se Bosna i Hercegovina snažno pokrene ka našem najvažnijem spoljnopolitičkom cilju, a to je članstvo u Evropskoj uniji. “Dragan Čović je građane ove zemlje vukao za nos mjesecima, godinama i varao nas da će Bosna i Hercegovina dobiti status kandidata još polovinom ovoga mandata. Ovi u Vijeću ministara nisu znali prevesti Upitnik, a Bakir Izetbegović i Fahrudin Radončić su po nalogu Dodika i Čovića u proces koordinacije uključili i kantone – e to su ovi što građanima obećavaju prosperitet, evropsku perspektivu i med i mlijeko. Oni niti znaju, niti žele EU vrijednosti i standarde u BiH, jer su svjesni da ako ima EU standarda onda nema njih na pozicijama'', kaže Šepić, te je mišljenja da se u naredne četiri godine mora napraviti potpuno novi pristup.

''Novi lideri mogu donijeti novu energiju i povjerenje u našu zemlju, a okrenutost Briselu treba biti naš prioritet. Sa novim ljudima u Predsjedništvu i Vijeću ministara BiH, naša zemlja će uskoro dobiti status kandidata, u to sam uvjeren. Moja strategija je što ranije otvaranje pregovora sa EU i to primarno otvaranje poglavlja 23 i 24, koja se odnose na borbu protiv korupcije i pravnu državu. To je ponuda i liderima EU, za koju znam da će je prihvatiti. Ovu zemlju treba očistiti od lopova. U Vijeću Evrope i u institucijama u Briselu imao sam brojne razgovore sa kolegama u EU, i postoji spremnost za ovakav pristup, samo iz same Bosne i Hercegovine treba doći ista spremnost i nova politika. Ispunjavanje uslova iz ovih poglavlja našu državu će postaviti na zdrave noge, nezavisno i depolitizirano pravosuđe koje će procesuirati sve bez obzira na poziciju ili stranačku pripadnost, a ovaj pristup će i cijelu BiH pokrenuti naprijed, jer će sve druge oblasti napredovati. Korupcija i lopovi razjedaju samu supstancu naše zemlje. Ovdje neće biti samo jedan Sanader. Biće ih dosta i iz svih naroda. I neka tako bude. Korupcija nema naciju nego samo ime i prezime. To su principi koje Nezavisni blok ima i to su vrijednosti poštene države BiH kakvu želimo i za šta ćemo vjerujem dobiti šansu na izborima da je takvu izgradimo'', poručio je Senad Šepić, kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda.

 

 

Press služba

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo