Stranačke aktivnosti     | 29.09.2018. 21:31 |

Priopćenje za javnost SDP-a BiH

FENA Saopćenje

Na danas održanim skupovima Socijaldemokratske partije BiH u Doboj-Istoku, Maglaju i Zavidovićima, prof. dr. Denis Bećirović, kandidat za člana Predsjedništva BiH je, povodom učestalih inicijativa i izjava srbijanskih dužnosnika o prilikama u Bosni i Hercegovini rekao: „Još jednom poručujem Vučiću i njegovim političkim slugama i u Srbiji i u Bosni i Hercegovini da se okane podrivanja ustavnog poretka Bosne i Hercegovine.

Vučić i Srbija imaju dovoljno svojih problema za koje očito teško pronalaze rješenja. Neka se bavi njima umjesto što se miješa u unutrašnja pitanja naše države i pokušava diskreditovati trajne i iskrene prijatelje Bosne i Hercegovine, SAD i Veliku Britaniju. Za razliku od Vučića, Srbije, pa i Rusije, angažman SAD i Velike Britanije uvijek je bio u interesu naše domovine, u interesu zaštite njenog suvereniteta, jačanja njenih demokratskih kapaciteta i promovisanja istine o Bosni i Hercegovini. O prirodi Vučićevog 'angažmana' u Bosni i Hercegovini u prošlosti sam mu postavio konkretno pitanje i očekujem njegov konkretan odgovor“, kazao je Bećirović.

Nermin Nikšić, predsjednik Socijaldemokratske partije BiH je naglasio da je SDP BiH jedina partija koja građanima nudi plan kao ugovor sa građanima: „Zajedno ćemo 7. oktobra dokazati da se može pobijediti vođenjem kampanje u čijem centru pažnje su građani, a ne druge stranke i kandidati. Mi svoju kampanju vodimo među narodom i nudimo rješenja koja se bave problemima naroda. Mi ljudima nudimo dokument po kojem će cijeniti koliko smo uspješni u ispunjenju obećanja. Ostali se opet tradicionalno bave međusobnim prepucavanjem.
Dok oni uz puno buke jedni na druge ispaljuju uobičajene, dogovorene predizborne 'ćorke', mi građanima nudimo iskrenu borbu za njihova prava, za njihovu egzistenciju, za našu budućnost. Njima problemi naših građana očito nisu posebno interesantni i zato se njima i ne bave. Nama su problemi našeg naroda sve što nas interesuje“, naveo je Nikšić.

Na skupovima su se obratili i Alen Karić, predsjednik OO SDP Doboj-Istok, predsjednik OO SDP Maglaj i načelnik Općine Maglaj Mirsad Mahmutagić, Elvir Karajbić, kandidat za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, Jasminko Kapić, nosilac liste SDP za Skupštinu ZDK, Senaid Begić, nosilac liste SDP za Predstavnički dom Parlamenta FBiH i Zukan Helez, potpredsjednik SDP BiH i nosilac liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Građanima su govornici poručili da pobjednički SDP i prof. dr. Denis Bećirović, kao član Predsjedništva BiH, jedini garantuju razvoj naše države, oporavak ekonomije i uspostavu odnosa sa drugim državama regije i svijeta na principima ekonomskog partnerstva, a ne milostinje i podređivanja drugim.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Magazinović i Dizdar: Hitno obezbijediti poštene izbore

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

SDP BiH - Svijetle antifašističke trenutke BiH niko ne može zametnuti, pa ni Mario Kordić

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo