Kultura     | 29.09.2018. 15:02 |

Manifestacija 'Šopovi dani na Plivi" od 1. do 20. listopada

FENA Saopćenje

JAJCE, 29. rujna (FENA) -  Sedamnaesto izdanje tradicionalne pjesničke manifestacije "Šopovi dani na Plivi" održat će se od 1. do 20. listopda u Jajcu, u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva (HKD) "Napredak" podružnice Jajce.

 Program  počinje u ponedjeljak, 1. listopada u rodnoj kući Nikole Šopa u 18 sati Jajačkom pjesničkom večeri gdje će se predstaviti domaći pjesnici. Poslije predstavljanja pjesnika bit će prikazana predstava "Izborna smutnja" u dvorani Domu kulture s početkom 19.30 sati.

Središnja pjesnička večer održat će se u petak, 5. listopada  u salonu Doma kulture u Jajcu u 19 sati na kojoj će se predstaviti središnji gost Darko Cvijetić.

Na središnjoj pjesničkoj večeri bit će dodijeljene nagrade učenicima za najuspješnije literarne radove.

 U subotu, 6. listopda u rodnoj kući Nikole Šopa u 11 sati održat će se Jutarnja pjesnička druženja gdje će se predstaviti ostali gosti pjesnici. U 13 sati u Domu kulture u Jajcu bit će održano predavanje Darke Cvijetića na temu "O kazalištu i poeziji danas".

 Važnu ulogu u Šopovim danima na Plivi zauzimaju i jajačke škole u kojima će gost Darko Cvijetić prezentirati svoju poeziju. Završnica natjecanja u čitanju za učenike osnovnih škola održat će se u Osnovnoj školi "13. rujan" 9. listopada, dok će u srijedu, 10. listopada u 11.00 u središtu grada biti održana likovna kolonija za učenike jajačkih osnovnih škola. 

 Završnica natjecanja kviza Upoznajmo Šopa održat će se 15. listopada, a zatvaranje 17. Šopovih dana na Plivi bit će nakon performansa "Tražim ulicu za svoje ime" 20.  listopada, koji će se održat u Domu kulture s početkom u 19 sati.

 Organizaciju Šopovih dana na Plivi, kao jednu od najznačajnijih književnih manifestacija u Bosni i Hercegovinu, pomogli su: Središnja uprava HKD Napredak, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, Vlada Srednjobosanske županije i Općina Jajce, priopćeno je iz HKD-a "Napredak" Jajce.

(FENA) Z. P.

Vezane vijesti

Najavljeni 9. međunarodni skokovi s vodopada u Jajcu

Jajce: Otvoren poziv za bespovratna sredstva projekta 'Dijaspora Invest'

Trodnevna manifestacija Dani AVNOJ-a u Jajcu počinje 25. studenoga

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'