Stranačke aktivnosti     | 29.09.2018. 12:54 |

Saopćenje za javnost SDPBIH

FENA Saopćenje

Akademik Mirko Pejanović, član Ratnog Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine 1992-1995. 

Uvjeren sam da je Denis Bećirović najbolje rješenje za državu Bosnu i Hercegovinu

Prof. dr. Denis Bećirović nikada nije imao dvojbu o smjeru kretanja i ciljevima Bosne i Hercegovine. Za njega su članstvo u Evropskoj uniji i NATO-u bili i ostali prioritet vanjske politike BiH. Za razliku od političara koji se samo deklarativno predstavljaju „promicateljima europskih vrijednosti“ dok u suštini blokiraju evropski put BiH, Bećirović ozbiljno radi na tom planu. On je čovjek koji pokazuje znanje, volju i odgovornost da objedini energije građana, organizacija civilnog društva i političkih stranaka na društvenom projektu ubrzanja integracije Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju i NATO savez.

Bećirović je svjestan da pojačanim i ispravnim diplomatskim akcijama, posebno iz domena ekonomske diplomatije, možemo poboljšati imidž  Bosne i Hercegovine u svijetu. Na taj način bismo privukli strane investitore da ulažu u BiH umjesto što nam, kao što je do sada najčešće bio slučaj, daju moralnu i bratsku podršku dok fabrike i nova radna mjesta otvaraju u drugim državama. Denis Bećirović je jedini kandidat za člana Predsjedništva BiH koji to može ostvariti.

Nije bez razloga ugledni i međunarodno priznati IFIMES upravo Denisa Bećirovića izdvojio kao najveću nadu za građansku Bosnu i Hercegovinu. U svom istraživanju, vrlo jasno prepoznaju 0kako se Bećirović suprotstavlja nacionalističkom diskursu kojeg su uspostavile i koje baštine nacionalističke elite. Prema analizama već spomenutog IFIMESA, mladi predstavljaju oko 21 % biračkog tijela i ukoliko bi masovno izašli na izbore vjerovatno bi mogli odlučiti izbornog pobjednika. U svim svojim predizbornim nastupima profesor Bećirović ističe brigu za mlade i nezaposlene ljude. Bećirović je kvalitetan političar, okrenut budućnosti, prosperitetu zemlje i zaustavljanju masovnog iseljavanja iz Bosne i Hercegovine.

Glasanjem za Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva BiH, mi glasamo za poštenog, obrazovanog, dosljednog, odlučnog i sposobnog političara. Glasanjem za Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva BiH glasamo za stabilnu, prosperitetnu i evropsku državu Bosnu i Hercegovinu, državu svih njenih građana. Mnogo puta smo se kajali zbog pogrešnog izbora, posebno za člana Predsjedništva BiH, ti naši pogrešni izbori su nas značajno unazadili. Nemojte da  ponovo griješimo i da se ponovo kajemo. Glasajmo za Denisa Bećirovića jer je on jedini pravi izbor ako želimo da budemo svjedoci prosperiteta Bosne i Hercegovine. 

Kroz parlament Bosne i Hercegovine prošao je veliki broj različitih političara. Bilo je tu i onih sa lijeve i onih sa desne strane partijskog spektra. Bilo je tu mladih, starih, obrazovanih i onih sa manje godina škole, bilo je onih koji su svoj mandat prespavali, ali je većina bila tu da provodi politike svojih stranačkih šefova bez potrebe i želje da razmišljaju svojom glavom. Za najveći broj tih političara i ne znamo da su nas predstavljali, a nekima čak ni imena ne znamo. Vršeći ulogu poslanika i člana kolegija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine pokazao je da ima državničke manire i umijeće da se bori za interese Bosne i Hercegovine. Tokom svoje cjelokupne političke karijere Denis se pokazao neprikosnovenim borcem za cjelovitu i suverenu Bosnu i Hercegovinu. Na svaki napad izvana reagovao je odmah i veoma oštro, zbog čega je često bio meta napada predsjednika susjednih, ali i drugih država koje su se usudile zadirati u suverenitet Bosne i Hercegovine.

Uspjeli smo sačuvati državu Bosnu i Hercegovinu u ratu a trebamo izabrati predsjednika koji će je čuvati u miru i voditi ka napretku. Upravo zato svoj glas dajem jedinom kandidatu kojem vjerujem i za kojeg sam siguran da je najbolje rješenje za državu Bosnu i Hercegovinu.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

SDP-Pozivamo sve političke činitelje da prihvate odluku visokog predstavnika kao pozitivan iskorak

Saopćenje za javnost SDPBiH

Saopćenje za javnost SDPBiH

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom