Bosna i Hercegovina     | 29.09.2018. 12:34 |

HSS BiH o neusvajanju prijedloga o Danu sjećanja na žrtve Uzdola

FENA Saopćenje

PROZOR/RAMA, 29. rujna (FENA) – Hrvatska seljačka stranka (HSS) BiH oglasila se priopćenjem za javnost u povodu neusvajanja prijedloga tijekom sjednice Općinskog vijeća Prozor/Rama o tome  da se Danom sjećanja na žrtve Uzdola proglasi 14. rujna.

Kako se navodi u priopćenju iz HSS-a, protiv ovog prijedloga bio je HDZ 1990 zajedno sa svojim koalicijskim parterima (SDA), tako da je "za"  bilo samo 6 hrvatskih vijećnika iz oporbe dok je čak 21 vijećnik bio "protiv", uključivo vijećnike HDZ 1990, te prijedlog nije dobio potrebnu većinu.

"Ovo je čin otvorenog ulizivanja njihovom koalicijskom partneru Seferu Haliloviću (s njegovim BPS-om HDZ 1990 je u koaliciji u Republici Srpskoj) pod čijim je zapovjedništvom u sklopu akcije 'Neretva 93' počinjen ovaj stravičan pokolj", ističu u HSS-u.

 "Uvažavajući želju da se dodvore sarajevskoj čaršiji koju iskazuju u HDZ-u 1990, ali smatrajući kako granica čak i za njih ipak mora postojati Hrvatska seljačka stranka (HSS) poziva prvake HDZ-a 1990 da hrvatskoj javnosti u BiH kao i svim žiteljima Rame i Uzdola objasne ovaj svoj užasavajući postupak koji je još jedna pljuska obiteljima stradalih civila i vojnika koje još uvijek iščekuju izricanje sudskih presuda za spomenuti zločin tzv. Armije BiH", navodi se u priopćenju.

(FENA) Z. P.

Vezane vijesti

Obilježena 28. godišnjica zločina nad Hrvatima Uzdola (VIDEO)

U utorak se obilježava 28. godišnjica stradanja Hrvata u Uzdolu

Obilježena 26. godišnjica stradanja Hrvata u Uzdolu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu