Bosna i Hercegovina     | 29.09.2018. 11:49 |

Mahmutbegović uputila čestitku pripadnicima MUP-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. septembra (FENA) - Potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović uputila je čestitku pripadnicima MUP-a Srednjobosanskog kantona, Policijskoj upravi Bugojno na čelu sa načelnikom Mustafom Zahirovićem, na izuzetno brzoj reakciji i otkrivanju počinitelja nezapamćenog zločina koji se desio prije dva dana u Bugojnu.

- Ovaj strašni zločin unio je nemir i nelagodu među stanovništvo Bugojna, te je izuzetno važno što je slučaj rasvijetljen i to u jako kratkom vremenu - poručila je Mahmutbegović, saopćeno je iz Kabineta potpredsjednice FBiH. 

Mahmutbegović ističe da su profesionalizam pripadnika MUP-a i njihova efikasna i učinkovita reakcija spriječili širenje glasina i straha među stanovništvom kao i eventualne teže posljedice koje je ovaj stravični zločin mogao prouzrokovati.

- Ovom prilikom ističem potrebu da svi skupa kao društvo, počevši od porodice pa do nadležnih institucija, poduzmemo aktivnosti na prevenciji  i borbi protiv narkomanije i alkoholizma jer smo svjedoci da su bolesti ovisnosti i u BiH  sve veći zdravstveni i društveni problem koji često ima stravične posljedice - zaključila je potpredsjednica FBiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Bugojno: Šumski požar na lokalitetu Garački potok stavljen pod kontrolu

Šumski požar na lokalitetu Garački potok i dalje aktivan, vatrogasci na terenu

Požar koji je u petak izbio iznad naselja Vesela u Bugojnu širi se prema Kupresu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta