Bosna i Hercegovina     | 28.09.2018. 20:49 |

'Evropska noć istraživača' održana i u Goraždu

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 28.septembra (FENA) – Dio međunarodne manifestacije koja se održava u 300 gradova širom svijeta, među kojima i devet u Bosni i Hercegovini, večeras je bilo i Goražde.

U Zavičajnom muzeju koji djeluje pod okriljem Centra za kulturu Goražde, okupio se značajan broj djece i mladih, kako bi promovisali različite vidove umjetnosti i vještina.

Kustos Zavičajnog muzeja Goražde Admir Džemidžić kazao je Feni da je riječ o značajnoj manifestaciji čiji je domaćin ova ustanova po prvi put, iako se ona u ovom gradu na Drini održava već treću godinu zaredom.

- Potrudili smo se prirediti različite programe, posebno za najmlađe sugrađane koji su zaista uživali. Djeca su najviše radila sa fimo masom, gipsom, crtala su i  na kraju uradila suvenire koji su im ostali za uspomenu. Bilo je zabavno, usvajali su nova znanja i tehnike koja će im možda koristiti u budućnosti – kazao je Džemidžić.

U okviru Noći istraživača organizovana je i posjeta izložbi ratnih eksponata u Zavičajnom muzeju, te priređene i radonice za mlade.

- Održane su radionice za mlade muzičare i teatarska radionica takođe za mlade, tako da smo pokušali napraviti miks različitih vještina u ovoj noći, kako bi što više promovisali umjetnički duh – kazao je kustos Zavičajnog muzeja Goražde.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Razvojna banka FBiH otvara poslovnicu u Goraždu

Grad Goražde uz podršku Italije do rješenja za gradsku dnevnu pijacu

Počeo 27. planinarski pohod 'Grebak - put života'

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel