Stranačke aktivnosti     | 28.09.2018. 20:37 |

Saopćenje za javnost SDA

FENA Saopćenje

Kandidat SDA za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović poručio je kako je za Bosnu i Hercegovinu, Bošnjake i sve bosanskohercegovačke patriote ključno da u predstojećem periodu u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine imaju člana iz reda bošnjačkog naroda koji će biti uvijek spreman i znati kako zaštititi interese države.

- Pokazao sam i dokazao znanje, iskustvo, kompetentnost, ozbiljnost i spremnost za donošenje odluka koje jačaju državu BiH, ali isto tako jako dobro znam kako zaustaviti i spriječiti sve ono što je štetno po našu domovinu. Uz to, iza sebe imam i najjaču i najorganizovaniju političku stranku u BiH, koja je garant da se niti jedna odluka koja je štetna po državu BiH neće moći usvojiti, bez obzira na to ko, pored mene, bude sjedio u Predsjedništvu BiH – kazao je Džaferović na skupu SDA u Jelahu.

Da bi pozicija bosanskohercegovačkih patriota bila što jača, potrebno je, naglasio je Džaferović, dati puni legitimitet SDA na predstojećim Općim izborima.

- Glas za SDA znači glas za napredak BiH i na međunarodnom i na unutarnjem planu. SDA je, a vi to dobro znate, vaša snaga, snaga ovog naroda. Snaga koja je našu domovinu branila i odbranila. Snaga koja je gradila, gradi, jača i razvija BiH. Snaga koja je pokretač svih pozitivnih procesa u našoj zemlji. Vrijeme koje je za nama je pokazalo da kada je jaka SDA, tada je jaka i BiH – poručio je Džaferović.

Da je to tako, pokazali su rezultati u proteklom mandatu i napravljeni snažni iskoraci, koji su, dodao je, ostvareni uprkos destrukcijama antibosanskih snaga, ali i opstrukcijama drugih političkih opcija koje se deklarišu kao probosanske.

- Uspjeli smo, nakon osam godina potpunog zastoja, deblokirati euroatlantski put BiH. Vratili smo našu zemlju na tračnice koje vode ka Evropskoj uniji i NATO savezu. Pokrenuli smo brojne reforme koje su već u ovom mandatu dale ozbiljne rezultate. Unaprijedili smo sve ekonomske parametre. Osigurali smo uvjete da u narednom mandatu BiH izgradnjom infrastrukture doživi ekonomski bum – kazao je Džaferović te dodao:

- Sve to je ostvareno uprkos stalnim nasrtajima na našu zemlju koji su dolazili od velikosrpske i velikohrvatske kuhinje te njihovih eksponenata u BiH. Nije bilo lako, ali smo uspjeli i to potvrđuju zvanični podaci koje niko ne može osporiti. Uspjeli smo i uprkos opstrukcijama opozicije koja sebe naziva probosanskom, a koja u proteklom mandatu manje bila opozicija SDA, a više opozicija građanima ove zemlje. Oni su činili sve da BiH ne krene naprijed pod vodstvom SDA jer su im od državnih bili važniji stranački interesi.

SDA je, kazao je, donosila hrabre, ali za ovu državu veoma korisne odluke.

- Nekada su odluke koje je SDA donosila bile i protivne uskostranačkim interesima, ali je SDA uvijek takve interese i lične interese stavljala daleko iza državnih – poručio je Džaferović.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

SDA

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDA

SDA: Predsjedništvo BiH mora zbog antidržavnih laži smijeniti ambasadora Vujića

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom