FENA biznis     | 28.09.2018. 19:29 |

Potpisan Memorandum o podršci porodičnim firmama BiH i Bahreina

FENA Saopćenje

– S ciljem uspostavljanja saradnje i promoviranja zajedničkih mogućnosti i interesa malih biznisa u BiH i Bahrainu, na međunarodnom sajmu halal industrije Sarajevo Halal Fair-u (SHF) 2018, danas je potpisan Memorandum o prijateljstvu i saradnji između udruženja Kupujmo i koristimo domaće i Društva bosanskohercehovačko-bahreinskog prijateljstva i poslovne saradnje.

Ovim Memorandumom potpisnici su saglasni da će podržavati male porodične firme u BiH i Bahreinu, osnažujući ih da izađu na strana tržišta.

“Vlasnike malih porodičnih firmi iz BiH želimo pozvati da dođu i svoje proizvode izlože u Bahreinu i tamo se povežu sa biznisima iz slične branše poslovanja, a mi ćemo im obezbijediti besplatan prostor za plasman proizvoda. Uzvratno bi doveli bahreinske biznise da na sličan način predstave svoje proizvode u BiH”, pojasnio je potpisnik Memoranduma Jawad Yousuf Alhaway, predsjedavajući Društva bosanskohercehovačko- bahreinskog prijateljstva i poslovne saradnje i jedan od vodećih poslovnih ljudi iz ove zemlje.

Potpisnici Memoranduma istaknuli su da je krajnji cilj razmjena iskustava i jačanje malih biznisa.

“Ovo je značajan podsticaj malim bosanskohercegovačkim firmama da krenu naprijed i okrenu se nekim novim tržištima”, rekao je Admir Kapo, predsjednik Udruženja Kupujmo i koristimo domaće.

SHF 2018 organiziraju Bosna Bank International (BBI) u saradnji sa Islamskom zajednicom u BiH i  Islamskom razvojnom bankom (IsDB) okupio je učesnike iz više od 40 zemalja, te oko 100 izlagača iz cijelog svijeta.   

Tokom tri dana trajanja SHF 2018 bit će omogućeni susreti regionalnih proizvođača halal proizvoda i pružalaca halal usluga iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Makedonije i Albanije sa velikim kupcima i distributerima iz Evropske unije, Saudijske Arabije, Turske, Malezije, Bahreina, Libije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Kontakt informacije:

Sarajevo Halal Fair (SHF) organized by Bosna Bank International d.d. Sarajevo

Address: Trg djece Sarajeva 1, 71000 Sarajevo, Bosnia and Herzegovina
Tel.: +387 (0)33 275-519, 275-508, 275-124  

E-mail: info@sarajevohalalfair.com  
Web: www.sarajevohalalfair.com

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Bosna Bank International se pridružila članstvu Filantropskog foruma

Dodijeljene stipendije djeci bez jednog ili oba roditelja iz BBI Fonda

BBI nastavlja širenje poslovne mreže u BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo