Stranačke aktivnosti     | 28.09.2018. 18:24 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

Hrvatski član Predsjedništva BiH, predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH dr. Dragan Čović  danas boravi u Hercegbosanskoj županiji. Posjeta je počela a i završit će u Livnu gdje je jutros obilježen Dan Grada a večeras će pak biti održan veliki predizborni skup dok su u tijeku dana upriličene posjete Kupresu te Glamoču.

Predsjednik Čović je tako uz hrvatske političke dužnosnike ove Županije na čelu sa zamjenicom predsjedatelja Zastupničkog doma PSB BIH i zamjenicom predsjednika HDZ-a Borjanom Krišto održao radne sastanke sa dužnosnicima stranke ovih dviju općina, braniteljskih udruga te predstavnika Katoličke crkve.

Posjete je upriličena i Župnom uredu UBDM Suho polje, općina Kupres gdje je izaslanstvo dočekao župnik Marko Jukić dok su predsjednici općinskih odbora Kupres i Glamoč Ivan Ivić i Marko Damjanović predsjednika upoznali sa izbornim aktivnostima, problemima Hrvata ovoga kraja te izazovima s kojima se susreću.

Osim gospođe Krišto, sa aktualnom političkom situaciji u Županiji nazočne su upoznali i predsjednik Vlade Ivan Jozić i ministar Petar Galić govoreći o urađenom u proteklom mandatu te aktivnostima namijenjenim raznim društvenim skupinama poput braniteljske populacije.

Ovo pitanje je posebno otvoreno na Kupresu gdje su sastanku nazočili i predstavnici braniteljskih udruga te je posebna pozornost posvećena upravo braniteljskoj problematici te aktualnoj izgradnji spomenika poginulim hrvatskim braniteljima ovoga kraja.

Naime, predsjednik Čović je kazao kako je financijska konstrukcija za spomenik osim sa razine županijske Vlade potpomognuta i sa viših razina vlasti odnosno naših predstavnika u istoj te u svakom slučaju obećao daljnju podršku ukoliko dođe do zastoja u realizaciji ovog projekta. Nazočni su informirani i u aktivnostima glede stambenog zbrinjavanja branitelja ali i o poduzetim aktivnostima na pronalasku još uvijek nestalih pripadnika HVO-a ali i kupreških civila.

Uz želju da obiđemo sva naša mjesta nažalost nema dovoljno vremna za posvetiti se svima dovoljno ali i detaljno popričati o našem Izbornom programu i svemu onome što nas čeka u budućnosti" kazala je gospođa Krišto uz poruku kako je svaki glas prevažan sve dok hrvatski narod ne osigura konačnu jednakopravnost sa druga dva naroda.

"U svaki kraj gdje živi naš narod svake godine dolazili smo barem po nekoliko puta i nastavit ćemo tako. Ovaj kraj je za nas svetinja i do nas je hoćemo li biti uvjerljiva većina u Skupštini županije jer je poslije puno lakše i za Vladu ali i za podršku projektima koji nam od važnosti" kazao je predsjednik Čović u Glamoču.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

HDZ BiH: Domaći dužnosnici moraju predvoditi političke procese i europske integracije BiH

Priopćenje za javnost ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB

Priopćenje za javnost Gradskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Široki Brijeg

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom