Bosna i Hercegovina     | 28.09.2018. 18:06 |

Vlada BPK Goražde nastavlja podršku nižim nivoima vlasti

FENA Elma Geca

USTIKOLINA, 28. septembra (FENA) - Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde  Emir Oković i načelnik općine Foča u Federaciji BiH Zijad Kunovac potpisali su danas ugovore o dodjeli finansijskih sredstava za tri projekta  koja će biti implementirana na području te lokalne zajednice.

Ukupna vrijednost ugovora koji su dio vladinog programa podrške nižim nivoima vlasti za 2018. Godinu, iznosi oko 40.000 KM.

Riječ je o projektima „ Javni radovi“, vanjsko uređenje zgrade sa socijalno stanovanje te postavljanju video-nadzora na frekventnim mjestima općine Foča u FBiH.

Premijer Emir Oković istakao je da se radi o podršci Vlade BPK Goražde projektima nižih nivoa vlasti u ovoj godini.

- Podržana su tri projekta u toj lokalnoj zajednici. Kada je riječ o podršci projektu „Javni radovi“ poznato je da općine imaju potrebu da sufinansiraju dio tih aktivnosti te se Vlada  opredijelila da pruži podršku i u tom dijelu, dok su preostala dva projekta vezana za infrastrukturu - kazao je on.

Načelnik Zijad Kunovac izrazio je zadovoljstvo potpisanim ugovorima koji će omogućiti realizaciju novih projekata na području općine Foča u FBiH.

- Realizacija ovih projekata će doprinijeti boljoj kvaliteti života građana te stvaranju boljeg ambijenta za njihov život – kazao je načelnik Kunovac.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Sindikat Doma zdravlja Ustikolina ukazao na tešku situaciju u ovoj ustanovi

Hrnjić posjetio BPK: Zajedničkim djelovanjem povećati obim poljoprivredne proizvodnje

Vlada BPK: U skupštinsku proceduru upućen prijedlog Zakona o dopunskim pravima branilaca

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom